5 eenvoudige voorgerechten voor kerst (makkelijk & simpel)

20 december 2021 – Leestijd 3 minuten
589 Orzo Pompoensoep orzo rozemarijn

Ga je een heel kerstdiner maken? Of heb jij de opdracht gekregen om te zorgen voor het voorafje, maar ben je niet zo’n keukenprinses? Dan kun je het maar beter makkelijk en simpel houden. Met deze 5 eenvoudige voorgerechten voor kerst zet je zonder gedoe iets lekkers op tafel én maak je indruk met je skills in de keuken. Precies wat je wil!

Makkelijke & simpele voorafjes

Geen kerstdiner is hetzelfde. Daarom hebben we een heleboel verschillende eenvoudige voorgerechten voor kerst op een rijtje gezet. Warm en koud. Met vis of vegetarisch. Geschikt als tussengerecht of amuse. Maar altijd lekker licht en natuurlijk makkelijk om te maken. Zodat er altijd eentje perfect past in je kerstmenu. Bekijk ze allemaal en laat je verrassen!

5x eenvoudige voorgerechten voor kerst

Lekker, makkelijk van te voren voor te bereiden en indrukwekkend als ze op je bord liggen. Dit zijn onze 5 beste eenvoudige voorgerechten voor kerst:

Pompoensoep met rozemarijn

Soepen zijn misschien wel de meest eenvoudige voorgerechten voor kerst. Je kunt ze namelijk makkelijk een dag (of twee) van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. Hoef je op de dag zelf alleen nog maar even een pan op het vuur te zetten. Onze favoriet? Deze pompoensoep met orzo en rozemarijn. Lekker met stukje ciabatta en een lepel mascarpone voor een extra romig accent!

Gevulde kastanjechampignons met truffelrisotto

Luxe, lekker … en ontzettend simpel om te maken! Deze gevulde kastanjechampignons met truffelrisotto zijn het ideale tussengerecht. Een makkelijke amuse die je gewoon in de oven kunt schuiven. Zo kun je zelf gewoon lekker bij de rest aan tafel gaan zitten of geef je jezelf wat extra tijd om alvast het hoofdgerecht te bereiden. Lekker met magor (romige kaas), maar ook met bijvoorbeeld gorgonzola of geitenkaas!

GEVULDE KASTANJECHAMPIGNONS MET TRUFFELRISOTTO EN MAGOR

Noorse rijstsalade met gerookte zalm

Gerookte zalm is zo’n ingrediënt dat perfect past in eenvoudige voorgerechten voor kerst. Veel mensen zijn er dol op en je hoeft er eigenlijk niks meer aan te doen. Dat maakt deze Noorse rijstsalade met gerookte zalm dan ook het ideale simpele voorafje. Liever geen vis? Probeer dan ook eens deze winterse salade met sinaasappel, hazelnoot en pastinaak. Succes gegarandeerd!

Courgette met orzo alla carbonara

Deze courgette met orzo alla carbonara is een feestje op je bord. Niet alleen om te zien, maar vooral ook om op te eten natuurlijk. Het is zacht en romig, met een bite van de orzo en een frisse, pittige touch van de rucola. Alles wat je zoekt in een voorgerecht. Bovendien kun je dit voorafje gewoon heel simpel in de oven afbakken. Dat scheelt weer een heleboel tijd, stress en gedoe!

Kaaskroketjes

Met kroketten kun je alle kanten op. Je kunt ze vullen met vlees, garnalen of een ragout met alleen groenten. Of je maakt er rijstkroketjes met kaas van! Simpel, lekker en samen met een salade van gemengde bladsla, witte druiven, rode ui en balsamicodressing ook een compleet voorgerecht waar je je vingers bij af likt. Natuurlijk kun je ook deze kroketjes ook weer makkelijk van tevoren klaarmaken. Weken van tevoren zelfs, want je bewaart ze gewoon in de vriezer tot je ze nodig hebt!

RIJSTKROKETJES MET KAAS

Bonus: Traybake Poké

Wil je het eens helemaal anders doen? Serveer dan een poké traybake of sushi bake! Dat is sushi, maar niet zoals je gewend bent. Je rolt het namelijk niet op, maar je maakt alle lagen in een ovenschaal (die je vervolgens alleen nog even hoeft te bakken). Dat maakt poké traybakes dus ook hele eenvoudige voorgerechten voor kerst. We hebben drie verschillende recepten voor je ontwikkeld: