2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Lassie Favo’s: 7x paddenstoelen risotto

5 dec. 2022 – Leestijd 2 min
97 Risottorijst Saltimbocca champignonrisotto nieuw

Komt de familie eten? Indruk maken op je date? Of wil je gewoon lekker genieten van een bordje comfort food? Met een paddenstoelen risotto scoor je altijd punten. Daarom zetten we vandaag 7 van onze favoriete recepten voor risotto met paddenstoelen voor je op een rijtje. Laat je dus lekker inspireren!

Rapido Risotto Romige Risotto Met Champignons

Romige risotto met champignons (of paddenstoelenmix)

Een beetje een basisrecept, deze romige risotto met champignons. En daarom is ‘ie juist zo handig om in je repertoire te hebben. Met dit recept kun je namelijk alle kanten op. Vervang de champignons bijvoorbeeld ook eens door oesterzwammen of een complete paddenstoelenmix. Of voeg wat spekjes toe voor een beetje crunch. Ook lekker!

Check hier het recept.

29 Risottorijst Paddenstoelenrisotto met spekjes 2

Paddenstoelen risotto met spekjes

Deze paddenstoelen risotto met spekjes is een echte klassieker. Het bevat alles wat je nodig hebt om er een lekker avondje van te maken: gerookt ontbijtspek, Parmezaanse kaas en een flink dot roomboter voor een extra rijke en smeuïge risotto. Serveer met een lekker fris wijntje en je hebt je nieuwe favoriete recept te pakken. Zeker weten.

Je vindt het recept hier.

Zilvervliesrijst Linzen Boerenkool Linzenrisotto Met Gegrilde Portobello

Boerenkool-linzenrisotto met gegrilde portobello

Is het buiten guur, koud en donker? Dan kun je vast wel iets gebruiken om weer weer warm en blij van te worden. Maak in dat geval eens deze boerenkool-linzenrisotto met gegrilde portobello. Een stevig, stoer en vegetarisch gerecht met een heerlijke bite. Mis je niks aan. Ook lekker wintergroenten als pastinaak, knolselderij of groene kool!

Bekijk hier het recept.

Rapido Risotto Paddenstoelenrisotto Met Broccoli En Parmaham

Paddenstoelen risotto met broccoli en parmaham

Het is vrijdag. Bijna weekend. Je hebt hard gewerkt deze week en dus wil je jezelf op iets lekkers trakteren. Daar is deze paddenstoelen risotto met broccoli en parmaham perfect voor. Die zit namelijk bomvol lekkers én is dankzij onze Rapido Risotto extra snel klaar. Kwartiertje, maximaal. Want je hebt niet altijd zin om ook nog lang in de keuken te staan.

Je kunt het recept hier vinden.

659 Rapido Risotto Gevulde kastanjechampignons truffelrisotto magor

Gevulde kastanjechampignon met truffelrisotto

Jij mag dit jaar met kerst het voorgerecht maken. Dan kun je natuurlijk gaan voor een kip- of garnalencocktail of een kant-en-klare carpaccio … of je steelt de show met deze gevulde kastanjechampignons met truffelrisotto! Lijkt misschien indrukwekkend, maar die gevulde champignons zijn eigenlijk gewoon heel simpel om te maken. Echt waar.

Bekijk hier hoe het moet.

Tip: Lees ook 5 eenvoudige voorgerechten voor kerst (makkelijk & simpel)

97 Risottorijst Saltimbocca champignonrisotto nieuw

Saltimbocca met champignonrisotto

Een saltimbocca is een (kalfs)schnitzel omwikkeld met Parmaham en een blaadje salie. Een lekker chewy stukje vlees met krokant randje dus. Dat vormt een mooi contrast vormt met de zachte, smeuïge risotto en de frisse seizoensgroenten. Bovendien heb je ook gewoon twéé Italiaanse klassiekers op je bord. Nonna zou trots op je zijn.

Hier vind je het recept.

Risotto Rijst Ovenrisotto Met Champignons En Doperwten

Ovenrisotto met champignons en doperwten

Misschien wel één van de meest populaire recepten voor paddenstoelen risotto. Omdat ‘ie lekker is natuurlijk, maar vooral ook omdat het gerecht heel makkelijk te bereiden is. Je maakt deze risotto namelijk gewoon in de oven in plaats van constant in een pan te moeten roeren. Kun je ondertussen mooi wat extra bacon krokant bakken.

Bekijk het recept hier.

Nog meer risotto recepten?

Staat je favoriete recept voor paddenstoelen risotto er niet bij? Of wil je gewoon nog wat extra ideeën opdoen voor dat etentje volgende week? Check dan ook deze 7 inspirerende risotto gerechten of bekijk al onze recepten met risottorijst en ontdek de lekkerste smaakcombinaties.