Kersttoetjes: 7 recepten voor een grand dessert

20 december 2021 – Leestijd 3 minuten
Rijstbodem Zoet Rijstbodem Met Appel En Rozijnen

Geen kerstdiner is compleet zonder een grand dessert. Geen kerstmenu kan zonder een paar heerlijke kersttoetjes. Lekker genieten. Gezellig natafelen met familie of vrienden. Dan heb je natuurlijk geen tijd (of zin) om na het hoofdgerecht weer uren in de keuken te gaan staan. Snappen we. Daarom zetten we 7 van onze lekkerste én makkelijkste kersttoetjes voor je op een rijtje. Altijd een succes!

7x de lekkerste kersttoetjes

Lekker zoet, lekker fris of lekker hartig. Perfect voor bij de koffie of bij een borreltje. Dit zijn onze 7 favoriete kersttoetjes:

Vluggort met rood fruit

Vluggort is echt een Hollandse klassieker. Ideaal dus als afsluiter van een traditioneel kerstdiner. Deze vluggort met rood fruit serveer je gewoon met alles wat lekker is: aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen en wat pure chocola. En vooruit, het is kerst dus we doen er ook een flinke dot slagroom bij. Tip: je kunt dit kersttoetje ook maken met diepvriesfruit. Dat scheelt weer!

Rijstbodem met appel en rozijnen

Onze rijstbodem met appel en rozijnen is een lekker alternatief voor de appeltaart. Simpel, makkelijk te maken en boordevol smaak. En als bonus: je kunt deze taart vooraf bereiden en in de oven schuiven als je aan het hoofdgerecht zit. Zo heb je nergens meer omkijken naar én geniet je van een verse, warme taart bij je kopje koffie. Met recht één van onze favoriete kersttoetjes!

RIJSTBODEM MET APPEL EN ROZIJNEN

Tiramisu van roomrijst

Met een tiramisu als kersttoetje zit je altijd goed. Maar het is misschien ook een beetje saai. Zeker die kant-en-klare versies uit de supermarkt. Maak daarom eens indruk met deze variant: een tiramisu van roomrijst. Niet gemaakt van lange vingers, mascarpone en cacaopoeder, maar met speculaas en amandelen, romige dessertrijst en kaneel. Gegarandeerd genieten!

Torta di riso

Kerst = feest. En bij feest hoort taart. Bijvoorbeeld deze torta di riso. Een Italiaanse rijstevlaai van risottorijst. Lekker met ricotta, kersen op siroop en wat geroosterde pijnboompitjes. Beetje poedersuiker erover en je hebt echt een feestje op je bord. Samen met een vers kopje koffie (of cappuccino natuurlijk) is het echt de perfecte afsluiter van het kerstdiner. Feestelijker wordt het simpelweg niet!

Tip: drinken jullie liever een borrel dan na te tafelen met koffie? Check dan deze frittelle di riso!

Chocoladerijst met sinaasappel

Wist je dat je onze dessertrijst ook in chocolademelk kunt koken? Dat geeft makkelijk en snel een nieuwe dimensie aan je nagerecht. Al helemaal als je daar ook nog een klein scheutje sinaasappellikeur doorheen mengt (optioneel). Schep de chocoladerijst met sinaasappel in een glaasje of coupe en garneer met slagroom, gerapste sinaasappelschil en wat geschaafde chocola. Simpel, snel en een ontzettend lekker kersttoetje!

Citroenrijstpudding met vanillesaus

Nog zo’n eyecatcher waar het water je van in de mond loopt: onze citroenrijstpudding met vanillesaus. Een lekkere frisse afsluiter van het kerstdiner. En het mooiste? Je kunt deze een dag van tevoren al maken. Sterker nog, de pudding heeft wel een nachtje in de koelkast nodig om goed op te stijven. Hoef je na het hoofdgerecht alleen nog maar even de saus te maken (en ook dat kun je ‘s middags bijvoorbeeld al doen)!

Risotto dolce met amarenen en witte chocolade

Wil je echt uitpakken met een grand dessert? Dan moet je deze risotto dolce met amarenen en witte chocolade proberen. Daarmee steel je gegarandeerd de show … en de harten van je gasten! Want deze romige risotto heeft simpelweg alles wat je in kersttoetjes wilt zien: heerlijke chocolade, crunchy hazelnoten en frisse kersen op een smeuïg bedje van extra romige risotto.

RISOTTO DOLCE MET AMARENEN EN WITTE CHOCOLADE

Nog meer kersttoetjes?

Staat jouw favoriete recept er niet tussen? Check dan al onze nagerechten voor nog meer inspiratie!