2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Valentijnsmenu 2025: 5 menu’s om zelf te maken

2 okt. 2024 – Leestijd 4 min
586 Risotto Risotto dolce amarenen witte chocolade


Dit jaar groots uitpakken met Valentijnsdag? Zet dan eens een zelfgemaakt Valentijnsmenu op tafel! Maar waar moet je beginnen? Daar helpen we je bij. Wij geven je 5 makkelijke en luxe menu’s om in 2025 zelf te maken. Met vlees, vis en vega!

1. Valentijnsmenu met vlees
Bij een Valentijnsmenu denk je misschien al gauw aan een goed stukje vlees. Aan een biefstukje of tournedos. Maar bij dit menu draait het allemaal om de saltimbocca. Dat is een Italiaanse klassieker waarbij je kalfsschnitzel omwikkelt met salie en Parmaham. Scoor je punten mee!

  • Suppli al telefono (arancini)
    Met deze arancini (een soort bitterballetjes gevuld met risotto en mozzarella) kom je meteen in de stemming. Lekker met een Pinot Grigio delle Venezie!

  • Saltimbocca met champignonrisotto
    Dan het hoofdgerecht: onze saltimbocca met champignonrisotto. Klinkt moeilijk, maar is eigenlijk best makkelijk te bereiden. Voor als je écht indruk wilt maken.

  • Plaatcake met blauwe bessen
    En als nagerecht raden we je deze plaatcake met blauwe bessen (of ander fruit) aan. Want taart en koffie zijn natuurlijk twee handen op één buik.


2. Valentijnsmenu met vis
Bij een Valentijnsmenu met vis kun je simpelweg niet om een sappig mootje zalm heen. Dus dat doen we dan ook niet. Maar we geven er met o.a. kerrie en harissa wel een beetje een Oosterse draai aan. Maakt het nog nét even wat specialer allemaal.


3. Vegetarisch Valentijnsmenu
Steeds meer mensen eten vega, dus kan een vegetarisch Valentijnsmenu in 2025 natuurlijk niet ontbreken. En gelukkig is vegetarisch koken ook helemaal niet moeilijk. Daarom hebben we een makkelijk, maar toch ook weer luxe menu voor je samengesteld.

4. 100% vegan Valentijnsmenu
Je kunt ook een helemaal vegan Valentijnsmenu maken als je date, vriend(in) of partner plantaardig eet. Geen probleem. Met deze recepten bereid je namelijk in een handomdraai een heerlijk Valentijnsdiner voor. Ook als je niet zo’n held in de keuken bent.

5. Italiaans Valentijnsmenu
Italianen weten wat lekker eten is. En je moet er misschien van houden, maar wat ons betreft zijn Italiaanse gerechten dus ideaal voor een chic en romantisch Valentijnsdiner. En met deze recepten maak je zeker een goede beurt. Schenk die wijn maar vast in!

Zelf een Valentijnsdiner samenstellen?

Wil je liever zelf een Valentijnsmenu samenstellen? Of één van de recepten uit bovenstaande menu’s vervangen? Check dan deze 10 romantische recepten voor Valentijnsdag of laat je inspireren door deze 10 makkelijke valentijnsrecepten voor thuis. Ook daarmee maak je een heerlijk Valentijnsdiner!