2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Lassie Favo’s: 10x rijst met bonen

2 okt. 2024 – Leestijd 4 min
Bruine Bonen Rijst Schotel

Vanavond zin rijst met bonen? Check dan deze 10 recepten. Altijd lekker, gezond en makkelijk te maken. Altijd goed.

568 Basmatirijst Surinaamse bruine bonen met Basmatirijst

1. Surinaamse bruine bonen met rijst

Dit recept voor Surinaamse bruine bonen met rijst van Jennifer Jessica is misschien wel ons meest favoriete recept voor rijst met bonen. Logisch ook, want dit gerecht zit dankzij de bouillonblokjes, piment en selderij echt bom- en bomvol smaak. Moet je simpelweg eens geprobeerd hebben.


Naar de Surinaamse bruine bonen met rijst >

Stazak Basmati Kokos Citroengras Madras Curry Metchampignons En Sojaboontjes

2. Madras curry met champignons en sojabonen

Knapperige sojabonen, stevige champignons en crunchy cashewnoten. Deze madras curry heeft het allemaal. De romige saus van deze curry maak je hierbij eenvoudig zelf met een lepeltje madras currypoeder, tomato frito (of tomatenblokjes) en een klein pakje kokosmelk. Yep, zo simpel kan het zijn.

Naar de madrascurry met champignons en sojabonen >

27 Risotto Citroenrisotto tuinbonen NIEUW

3. Citroenrisotto met tuinbonen

Bij rijst met bonen denk je misschien niet zo gauw aan een risotto. Toch passen bijvoorbeeld tuinbonen er vaak prima bij. Ze geven je risotto namelijk een lekkere bite. Daarbij gaat het lichte bittertje ook heerlijk samen met de frisse smaken van deze citroenrisotto. Lekker met fijngesneden munt!

Naar de citroenrisotto >

Meer weten? Lees ook Hoe moet je tuinbonen koken?

Zilvervliesrijst Zwarte Bonen En Aubergine

4. Zilvervliesrijst met zwarte bonen en aubergine

Snel en gezond eten? Het kan met dit vegetarische recept voor zilvervliesrijst met zwarte bonen en aubergine. Die is namelijk laag in calorieën en staat in amper 20 minuten al op tafel. Ook te maken met bijvoorbeeld kikkererwten, rode kidneybonen of edamame boontjes. Wat je nog maar hebt liggen!

Naar de zilvervliesrijst met zwarte bonen en aubergine >

Stazak Basmati Lime Koriander Chili Con Carne

5. Mexicaanse chili con carne

Deze Mexicaanse chili con carne is misschien wel het bekendste recept voor rijst met bonen. Bijna iedereen heeft deze klassieker wel eens op z’n bordje gehad en ervan genoten. Wij maken ‘m graag met gehakt, een bonenmix en een flinke klodder zure room. Lekker met een limoentje en wat tortillachips!

Naar de Mexicaanse chili con carne >

676 Poké Bowl rijst pokébowl met katsu curry en edamamebonen

6. Poké bowl met katsu curry en edamamebonen

Poké bowls en edamamebonen zijn twee handen op één buik. De boontjes kun je namelijk vaak zo op je rijst leggen. Dat maakt deze poké bowl met krokante kipschnitzel, edamamebonen en een zelfgemaakte katsu currysaus ook zo ontzettend populair. Maar ook omdat ‘ie natuurlijk heel erg lekker is.

Naar de poké bowl met katsu curry en edamamebonen >

Lees ook Edamame bonen breiden: zo doe je dat

Minuutje Zilvervliesrijst Paprikabonensalsa Met Zilvervliesrijst Quinoa En Granen

7. Paprikabonensalsa met zilvervliesrijst, quinoa en granen

Deze paprikabonensalsa met zilvervliesrijst, quinoa en granen is een vegan gerecht met Mexicaanse touch. Je maakt hem door verschillende kleuren puntpaprika’s, geroerbakte bosuitjes en een blikje kidneybonen te stoven in een saus van tomatensap, komijn en oregano. Zo ben je vaak al in 10 minuutjes klaar.

Naar de paprikabonensalsa met zilvervliesrijst, quinoa en granen >

Halfvolkoren Toverrijst Groene Bonenrijst Metgerookte Makreel

8. Groene bonenrijst met gerookte makreel

Deze rijst met bonen zit vol met groentjes. Letterlijk. Want je maakt hem namelijk met tuinbonen, sojabonen, sperziebonen en een handje peterselie. Tel daar nog wat gerookte makreel en een zachtgekookt eitje bij op en je hebt in een hanomdraai een gezonde en eiwitrijke maaltijd op tafel staan. Ook lekker als lunch!


Naar de groene bonenrijst met gerookte makreel >

473 Paella gebakken tomaten

9. Paella met gebakken tomaten

Hoe maak je een paella vegetarisch? Juist. Je raadt het al. Met bonen. Deze paella met gebakken tomaten is met kikkererwten en/of kidneybonen in plaats van kip, mosselen of zalm zelf helemaal vegan. Een lekker recept voor rijst met bonen om zelf van te genieten of voor als je vegetariërs op bezoek krijgt!

Naar de paella met gebakken tomaten >

145 Toverrijst Builtje Schotel witte rijst tonijn bonen paprika nieuw

10.  Rijstschotel met tonijn en paprika

Rijst met bonen, tonijn en groene paprika. Meer heb je soms niet nodig voor een stevige maaltijd met maar liefst 49(!) gram eiwit. Oké, een uitje en wat knoflook voor de smaak misschien. En wat frisse komkommer voor erbij. Maar dat is het dan ook wel. En als bonus: dit gerecht is makkelijk te mealpreppen!

Naar de rijstschotel met tonijn en paprika >

Tip: Check ook deze 7 mealprep recepten!

Nog meer recepten voor rijst met bonen bekijken?

Staat jouw persoonlijke favoriet er niet tussen? Geen zorgen. We hebben nog veel meer lekkere, makkelijke en gezonde gerechten voor je ontwikkeld. Bekijk rustig al onze bonen recepten en laat je inspireren!