Luxe & gezonde borrelhapjes maken (8 recepten)

03 november 2021 – Leestijd 3 minuten
659 Rapido Risotto Gevulde kastanjechampignons truffelrisotto magor

Een avondje borrelen met vrienden? Of heb je iets te vieren en wil je deze keer eens lekker uitpakken met een paar luxe of gezonde borrelhapjes? Snappen we. Daarom zetten we 8 heerlijke snack recepten voor je op een rij. Wam, koud, vegetarisch … you name it. Altijd lekkere hapjes die je gewoon thuis zelf kunt maken of die je kunt gebruiken op een paar nieuwe ideeën op te doen. Altijd goed. Ready? Let’s go!

1. Arancini

Wat zijn de ideale borrelhapjes? Juist. Bitterballen. En daar geven we bij Lassie graag een Italiaanse draai aan. We vullen onze balletjes namelijk zelf. Niet met ragout, maar met risotto. Net zo smeuïg, maar veel lekkerder als je het ons vraagt. En gezonder. Bovendien kun je deze arancini (want zo heten ze) eenvoudig van te voren maken en invriezen!

Je vindt het recept hier.

2. Mini-empanada’s

Een empanada, ook wel empanadilla, is een deeghapje gevuld met groenten en vlees. Bij Lassie houden we ‘m graag vegetarisch en vullen we taartdeeg bijvoorbeeld met tomatenrijst en kaas. En een beetje spinazie (of boerenkool) erbij maakt deze borrelhapjes gezond én lekker in één. Smaakt goed bij een frisse cerveza of droge witte wijn!

Je kunt het recept hier vinden.

3. Thaise crabcakes

Crabcakes zijn vooral hele populaire en gezonde borrelhapjes in de Verenigde Staten, maar deze Thaise crabcakes mogen er ook zijn. Met o.a. surimi, gember en wat limoen geef je er snel en eenvoudig een Aziatische toets aan. Geef er een dipsaus van mayonaise, munt en rode peper bij en serveer met een heerlijke IPA. Gegarandeerd genieten!

Bekijk het recept.

THAISE CRABCAKES

4. Gevulde kastanjechampignons

Kleine gevulde groenten uit de oven of van de BBQ doen het ook altijd goed als gezonde borrelhapjes. Breek bijvoorbeeld de steeltjes van een paar kastanjechampignons af en vul de paddenstoelen vervolgens met een romige risotto. Bak vervolgens in de oven af terwijl je zelf lekker aanschuift bij de borrel. Makkelijk, simpel en lekker!

Check hier het recept.

5. Geroosterde minipaprikaatje

Snackpaprika’ zijn de perfecte gezonde borrelhapjes … maar vaak ook een beetje saai. Dat kan gelukkig een stuk leuker en gezelliger door ze te roosteren en vervolgens te vullen met een kruidige couscous. Doe er eventueel nog een klein toefje (Turkse) yoghurt over en bestrooi met wat verse koriander voor een heerlijk mini-gerechtje bij de borrel.

Hier vind je het recept.

6. Risottomuffins

Risotto en wijn zijn een match made in heaven. Daar schreven we eerder al een blog over. Maar je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot het avondeten als je wilt genieten van deze combi. Maak bijvoorbeeld eens risottomuffins met courgette en een tomatensaus om ze in te dippen. Dat is weer eens wat anders dan een blokje kaas of een plakje worst!

Bekijk het recept hier.

7. Rijstkroketjes met aubergine

Denk je aan gezonde borrelhapjes, dan denk je niet meteen aan de frituurpan. Maar het kán wel een stuk gezonder. Met rijstkroketjes, bijvoorbeeld. En daar kun je dan ook meteen wat extra groenten in verwerken. Bij Lassie gebruiken we blokjes gebakken aubergine en wat theelepels rode currypasta om het geheel wat pit te geven. Lekker met chilisaus!

Je kunt hier lezen hoe je ze maakt.

THAISE RIJSTKROKETJES MET AUBERGINE

8. Sushi bake

Sushi en borrel? Yes, please! Maar in plaats van een schaaltje met rolletjes te bestellen, kun je het ook gewoon zelf maken. Niet zoals je gewend bent, maar als sushi bake. Daarbij bak je de sushi af in de oven en snijd je het vervolgens in hapklare blokjes. Dat scheelt weer rolletjes maken. Het is een goede partysnack voor als je iets te vieren hebt!

Bekijk hier het recept voor een Poké traybake met gerookte kip.

Nog meer lekkere en gezonde borrelhapjes maken?

Wil je nog meer ideeën voor je borrel? Of staan je favoriete gezonde borrelhapjes er niet tussen? Check dan vooral onze andere snack recepten met o.a. rijstcrackers, bliss balls en spicy toverkoekjes.