Lassie Favo’s: top 10 kruidige gerechten

06 oktober 2021 – Leestijd 4 minuten
Halfvolkoren toverrijst Shoarma met kk fetasaus

Lekker warm en soms zelfs een beetje pittig. Met de kruidige gerechten van Lassie zet je altijd iets lekkers op tafel. Altijd gezond en makkelijk te maken, maar ook altijd net weer even anders dan je misschien gewend bent. Ongeacht of je nu gaat voor een spicy soep of een pittige paella - je kunt eindeloos variëren met kruidige recepten. En om je daarbij te helpen hebben we 10 van onze favoriete kruidige gerechten voor je op een rijtje gezet.

Kruidige kip-biryani

Spicy chicken. Populair over de hele wereld. En dan met name biryani met kip. Met deze kip-biryani met gele rijst en koriander is succes dan ook verzekerd. Door de kip te marineren in een yoghurt met garam masala kerriepoeder en vervolgens te stoven, krijg je een kruidig én tegelijkertijd extra mals stukje vlees. Daarmee zit je altijd goed.

Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus

Nog zo’n klassieker waar je altijd punten mee scoort: kruidig gehakt. Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus om precies te zijn. Lekker met courgette. In dit recept komt de spice van het bekende Marokkaanse ras el hanout, een kruidenmengsel met de smaken van o.a. kaneel, komijn, koriander en zwarte peper. Daar word je weer warm van!

Kruidige couscous met harissawortjes

En we blijven nog even in Marokkaanse sferen, want deze kruidige couscous met harissaworstjes is ook één van onze favoriete kruidige gerechten. Harissa is een hete saus gemaakt van onder meer pepertjes, komijn en knoflook en daarmee geef je je maaltijd (of je worstjes) in een handomdraai een kruidige touch. Lekker en makkelijk in één.

GEKRUIDE COUSCOUS MET HARISSA-GEHAKTWORSTJES – ĆEVAPČIĆI

Kruidige rijst

Bij kruidige gerechten met rijst denk je misschien aan Mexicaanse rijst of een recept voor pilav. Logisch (en lekker ook), maar wij gaan toch voor een fried rice. Die draai je namelijk vaak net wat sneller in elkaar en je hebt er doorgaans ook maar één pan voor nodig. Check voor inspiratie het recept voor pittige Thaise rijst met rode currypasta als smaakmaker!

Tip: Bekijk ook eens onze andere lekkere, gezonde én makkelijke fried rice recepten!

Paella met vis en garnalen

Zin in een feestje? Deze paella met vis en garnalen is één van die kruidige gerechten waar iedereen blij van wordt. Perfect voor een party of gewoon om van te genieten in het weekend. De kruidige smaak komt vooral van de uitgebakken chorizo, een kruidige rode worst uit Spanje. Die is daar zo’n beetje dagelijkse kost. Moet je proberen!

Lees ook: Meer weten over paella’s? Check dan ook Paella maken: over rijst, kruiden & bereiding.

Kruidige zalm uit de oven

Visliefhebbers opgelet! Deze kruidige zalm met gestoomde groenten is bij Lassie inmiddels een echte klassieker geworden. Het ziet namelijk uit als een indrukwekkend gerecht, maar het is eigenlijk heel makkelijk om te maken. Je laat de oven immers het meeste werk doen. Lekker met een jus van kokosmelk en de pit van rood pepertje!

Shoarmareepjes met komkommer-fetasaus

Zeg je kruidige gerechten, dan zeg je shoarma. Wij in ieder geval wel. En daarom staan deze kruidige shoarmareepjes met komkommer-fetasaus dan ook altijd tussen onze favoriete kruidige gerechten. Ook omdat dit gerecht met komkommer, sperziebonen en tomaatjes ook een stuk gezonder is dan het broodje shoarma van de snackbar!

KRUIDIGE SHOARMAREEPJES MET KOMKOMMER-FETASAUS

Thaise pompoensoep

Kippensoep, tomatensoep, linzensoep … je kunt bijna elke soep wel pikant maken en het blijft een succes. Zelf gaan we vaak voor de Thaise pompoensoep met pandanrijst. Met Thaise rode kruiden én een rood pepertje lijkt deze soep misschien wat pittig, maar dat valt door de romige kokosmelk eigenlijk best wel mee. Ervaar het zelf!

Bloemkoolcurry

Uiteraard mag ook een curry niet ontbreken in een lijst met kruidige gerechten. Deze curry met bloemkool, abrikozen en amandelen is vegetarisch én kidsproef. Niet te pikant of pittig dus, maar lekker toegankelijk omdat we ‘m kruiden met alleen wat kerriepoeder. Het ultieme bewijs dat simpel ook heel lekker kan zijn … en gezond.

Spicy tuna poké bowl

Ook poké bowls zijn bij uitstek kruidige gerechten. Je marineert je vis of vlees namelijk vaak in een kruidige marinade. En anders maak je wel een dressing met een scherp randje om je bowl wat spannender te maken. Deze spicy tuna bowl met avocado-limoendip wordt bijvoorbeeld gekruid met onder andere togarashi of Japans zevenkruidenpoeder!

Bonus: Zo kun je zelf je eigen poké bowl maken!

Staan jouw favoriete kruidige gerechten er niet tussen?

Maak je niet druk. We hebben nog veel meer recepten met een beetje pit. Met za’atar, bijvoorbeeld. Of met mosterd. Indische boemboes. You name it. Check onze pittige gerechten en laat je verrassen!