2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Italiaans kerstmenu: inspiratie & recepten

21 nov. 2023 – Leestijd 3 min

Hohoho! It’s that time for the year again. En jij bent dit jaar verantwoordelijk voor het kerstdiner. Maar wat ga je maken? Wij weten het wel: een compleet Italiaans kerstmenu. Check voor inspiratie onze lekkerste recepten voor het voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Met vlees, vis en vega. Daarmee stel je altijd een heerlijk 3-gangen menu samen.

Buon Natale!

659 Rapido Risotto Gevulde kastanjechampignons truffelrisotto magor

2 Italiaanse voorgerechten voor kerst

Om je Italiaanse kerstmenu goed mee te beginnen.

589 Orzo Pompoensoep orzo rozemarijn

Pompoensoep met orzo en rozemarijn

Een kommetje soep doet het altijd goed als voorgerecht. Wij zouden dan gaan voor deze pompoensoep met orzo en rozemarijn. Eventueel met een stukje ciabatta erbij. Daarmee zit de sfeer er meteen goed in. Tip: maak ‘m extra romig met een lepeltje mascarpone!

659 Rapido Risotto Gevulde kastanjechampignons truffelrisotto magor

Gevulde kastanjechampignons met truffelrisotto en magor

Liever een klein hapje vooraf? Kan ook. Wij raden je dan deze gevulde kastanjechampignons met truffelrisotto en magor aan. Die zien er feestelijk uit, zitten bomvol smaak én zijn makkelijker te maken dan je denkt. Daarmee scoor je dus gegarandeerd een paar extra punten bij je (schoon)familie!

5 Italiaanse hoofdgerechten voor kerst

Het echte hoogtepunt van een Italiaans kerstmenu.

548 Zilvervliesrijst Quinoa Granen Italiaanse citroenkip tomaten basilicumsaus olijven

Italiaanse citroenkip met tomaten-basilicumsaus en olijven

Pak dit jaar eens uit met ons recept voor Italiaanse citroenkip met tomaten-basilicumsaus en olijven. Een heerlijk fris gerecht waarbij je de kip marineert in een marinade van knoflook en citroen en serveert met gestoofde bimi in een smaakvolle tomatensaus. Een plaatje op je bord!

97 Risottorijst Saltimbocca champignonrisotto nieuw

Saltimbocca met champignonrisotto

Saltimbocca is Italiaanse klassieker waarbij je lapjes kalfsvlees bedekt met salie en rauwe ham. Heel eenvoudig te maken, maar ontzettend lekker. Zeker als je er een risotto bij serveert, zoals we doen in dit recept voor saltimbocca met champignonrisotto. Lekker met een frisse witte wijn!

668 Orzo Gevulde courgette orzo alla carbonara

Gevulde courgette met orzo alla carbonara

Pasta carbonara is echt Italiaans comfort food. Op zich niet heel spannend. Maar als je er een bolcourgette mee vult, wordt het ineens een indrukwekkend gerecht waarmee je je kookskills kunt showen. En het mooiste? De oven doet het meeste werk bij dit recept voor gevulde courgette met orzo alla carbonara!

Half Volkoren Toverrijst Italiaanse Aubergine Tournedos Met Tomatensaus En Kappertjes

Italiaanse auberginetournedos met tomatensaus en kappertjes

Eet er iemand vegetarisch? Trakteer je gasten dan op deze Italiaanse auberginetournedos met tomatensaus en kappertjes. Een lekker gerecht met ook grof gehakte amandelen, Parmezaanse kaas en rucola. Daar wordt iedere vegetariër blij van. Misschien wel beter dan biefstuk!

95 Risottorijst Risotto zalm groene asperges

Risotto met zalm en groene asperges

Met kerst mag je natuurlijk wel een beetje uitpakken. En dat doe je misschien wel het best met een gerecht met zalm. Wij maken dan ook graag deze risotto met zalm en groene asperges. Een simpel en feestelijk gerecht, speciaal voor alle liefhebbers van vis. Ook te maken met courgette en doperwtjes!

Italiaans bijgerecht voor kerst

Maak je hoofdgerecht helemaal compleet met een lekker bijgerecht. En in Italië kan dat er maar één zijn: de salade caprese. Een heerlijke salade met basilicum, mozzarella en tomaat. Groen, wit en rood. Il tricolore italiano. Wij geven die traditionele salade graag iets meer body en serveren onze salade caprese ook met orzo, pesto en crunchy pijnboompitjes.

2 Italiaanse nagerechten voor kerst

Want die maken een Italiaans kerstmenu pas echt helemaal af.

588 Risotto Frittelle di riso

Fritelle di riso

Fritelle di riso zijn een soort kleine, Italiaanse oliebolletjes van rijstbeslag die na het bakken door kaneelsuiker worden gerold. Ze passen goed bij zowel een kopje espresso als een feestelijk wijntje en dus zijn ze een gezellige afsluiter van een Italiaans kerstmenu. Maar je moet er dus wel een frituurpan voor hebben.

586 Risotto Risotto dolce amarenen witte chocolade

Risotto dolce met amarenen en witte chocolade

Een risotto als toetje? Dat kan zeker! Bij deze risotto dolce met amarenen en witte chocolade kook je de risottorijst namelijk gaar in melk en roer je er zowel mascarpone als chocolade doorheen. Het eindresultaat is de ultiem smeuïge risotto. Daar maak je pas écht indruk mee.

Tip: Bekijk voor nog meer grand desserts ook deze 7 kersttoetjes!

Nog meer Italiaanse ideeën nodig?

Heb je nog meer inspiratie nodig of wil je je Italiaanse kerstmenu uitbreiden? Check dan hier al onze Italiaanse recepten. Staat ongetwijfeld wat lekkers tussen!