Inspiratie: 5 populaire recepten voor rijst met garnalen

02 maart 2021 – Leestijd 3 minuten
Pandanrijst Thaise Roerbak Van Garnalen Paksoi En Pindas

Zeg ‘ns eerlijk, eet jij iedere week de aanbevolen hoeveelheid vis? Misschien niet. Maar wist je dat ook garnalen volgens de Schijf van Vijf onder ‘magere vis’ vallen? Ze hebben namelijk dezelfde gezondheidseffecten en daarmee mag je ze gewoon tellen als je wekelijkse portie vis. Kortom, met een lekker recept met garnalen ben je lekker gezond bezig. Hoog tijd dus om je wat extra inspiratie te geven met onze 5 populairste recepten voor rijst met garnalen!

Rijst met garnalen en wokgroenten

Onze Minuutje Basmatirijst met Japanse roerbakgroenten en garnalen is een ontzettend handig (en lekker!) recept om in je repertoire te hebben. Met een zak voorgesneden wokgroenten, teriyakisaus uit een flesje en een handje wokgarnalen wordt koken namelijk wel héél makkelijk. En héél snel, want we gebruiken in dit recept Minuutje Basmatirijst. Die is al klaar in twee minuten!

Je vindt het recept hier.

Rijst met garnalen en kip

Surf en turf. Vis en vlees. Garnalen en kip. Bij deze combinaties denk je natuurlijk aan … paella! En terecht, want het Spaanse gerecht is natuurlijk bekend over de hele wereld. In onze variant gebruiken we chorizo als snelle smaakmaker en doen we er lekker veel groente in. Tomaten, prei, bleekselderij doperwtjes … you name it. Daardoor houden we deze paella ook lekker licht!

Bekijk hier het recept.

Tip: Lees ook Paella maken: over rijst, kruiden & bereiding

Paella met kip en garnalen
Paella met kip en garnalen

Rijst met garnalen en kerrie

Nog zo’n lekkere en populaire combinatie! Bij Lassie maken we er graag een nasi goreng van, want zelf nasi maken is lekker makkelijk. We serveren de gebakken rijst met Chinese kool, sperzieboontjes, lente uitjes en een scrambled egg voor de extra eiwitten. Tel daar de kerrie, zoete sojasaus en wat ansjovisfilets bij op en je weet het zeker: dat wordt een umami-bom!

Hier vind je het recept.

Risotto met gamba’s, spinazie en tomaat

Risotto is het ultieme comfortfood. En als je dan toch lekker gaat genieten, voeg er dan meteen wat gamba’s aan toe en je hebt meteen die portie vis te pakken. Zo sla je twee vliegen in één klap. Met dit recept voor risotto met gamba’s, spinazie en tomaat scoor je trouwens ook punten als je gaat koken voor je date. Zeker als je er een goede witte wijn bij hebt!

Check het recept hier.

Rijst met garnalen en kokosmelk

Wat krijg je als je de Aziatische smaken van gember, gemalen koriander en kokosmelk combineert met onze oer-Hollandse doperwten? Juist, deze kokosrijst met doperwten en tijgergarnalen. We koken de rijst hier in kokosmelk én bouillon; een fantastische manier om rijst lekker te maken. Een lekker fris gerecht dat perfect is voor die warme zomeravonden!

Het recept lees je hier.

Kokosrijst met garnalen en doperwtjes
Kokosrijst met garnalen en doperwtjes

Deze recepten vind je vast ook lekker

Er is natuurlijk nog veel en veel meer te maken met deze roze jongens! Zit er bij bovenstaande recepten dus niks tussen waar jij van gaat watertanden? Geen probleem. Hier heb je nog een aantal alternatieven:

Vind jouw favoriete rijst met garnalen recept

Wil je nu nóg meer inspiratie? Bekijk dan al onze recepten met garnalen en laat je verrassen!