Geef je een etentje? Of komt je schoonfamilie op bezoek en wil je indruk maken? Slinger dan eens die barbecue aan en check deze 9 bbq hoofdgerechten. Lekker, gezond en best makkelijk te maken!
1. Gevulde Mexicaanse puntpaprika’s met rijst, tonijn en cheddarkaas
Ooit gehoord van een tuna melt? Dat is een populair gerecht met tonijnsalade en gesmolten kaas. Vaak geserveerd op een broodje, maar met een paar puntpaprika’s en rijst kun je er ook een compleet bbq hoofdgerecht van maken. Deze gevulde Mexicaanse puntpaprika’s met rijst, tonijn en cheddarkaas zijn zeker het proberen waard.
2. Gevulde courgettes met orzo alla carbonara
Pasta carbonara is altijd goed. Maar door er een bolcourgette mee te vullen, maak je ‘m nog nét even beter. Zeker met een frisse salade van rucola en balsamico zijn deze gevulde courgettes met orzo alla carbonara de ideale bbq hoofdgerechten voor een zomers tuinfeestje. Maar je kunt ‘m bijvoorbeeld ook prima serveren tijdens kerst!
3. Rijstsalade met aubergine en pindadressing
Oké, bij een bbq hoofdgerecht denk je misschien niet meteen aan een salade. Maar deze rijstsalade met aubergine en pindadressing is met ook drie kleuren paprika’s, little gem sla en Lassie zilvervliesrijst wel echt een complete maaltijd. Lekker met crunchy pinda’s en een lepeltje harissa voor een pittige touch!
Tip: Lees ook Aubergine op de bbq: inspiratie & tips
4. Gepofte biet van de bbq met feta en honing-quinoacrumble
Door bieten kruislings in te snijden, ontstaan er een soort roosjes of bloemetjes als je ze roostert. Dat maakt deze gepofte biet van de bbq met feta en honing-quinoacrumble echt een plaatje van een gerecht. Maar met de combinatie van rozemarijn, honing en feta is het ook nog eens bijzonder lekker. Wat wil je nog meer?
5. Entrecote van de barbecue met frisse rijstsalde
Soms kan simpel eten ook gewoon heel lekker zijn. Zeker van de bbq. Met een dik stuk vlees, paprika, tomaten en Lassie Zilvervliesrijst + Quinoa en Granen maak je bijvoorbeeld deze entrecote van de barbecue met frisse rijstsalade. Daar kom je die lange zomerse avond zeker wel mee door!
6. Zalmpakketjes met parelcouscous en venkel
Ben jij een echte visliefhebber? Dan zijn deze zalmpakketjes met parelcouscous en venkel misschien wel jouw nieuwe favoriete bbq hoofdgerecht. Met malse zalmfilet, droge witte wijn en zoete, anijsachtige venkel zitten deze kleine cadeautjes namelijk vol met lekkers. Bovendien kun je ze ruim van tevoren alvast maken. Scheelt weer!
Meer weten? Check Hoe maak je zalm op de bbq?
7. Quinoa-gehaktburgers met oregano
Bij een barbecue denk je al gauw aan burgers. Logisch. Wij ook. Maar als hoofdgerecht van de bbq zijn ze wel een beetje standaard. Een beetje saai misschien. Niet deze quinoa-gehaktburgers met oregano. Die zijn net weer even anders dan je gewend bent en bovendien nog een stuk gezonder ook. Perfect als je wat minder vlees probeert te eten!
8. Gevulde courgette met garnalenrijst en knoflookyoghurt
Deze gevulde courgette met garnalenrijst en knoflookyoghurt is één van onze populairste bbq hoofdgerechten. Misschien omdat ‘ie met ras el hanout en granaatappelpitjes vol smaak zit of misschien omdat je ook als ovenschotel kan maken. Of allebei. Kan ook. Feit is in ieder geval dat dit gerecht altijd een succes is aan tafel. Gegarandeerd.
9. Gevulde aubergine met gerookte tomatenrijst, geitenkaas en tijm
Net als courgette en paprika zijn ook aubergines goede groenten die je op de bbq kan grillen én kan vullen met allerlei lekkers. In dit recept voor gevulde aubergine met gerookte tomatenrijst, geitenkaas en tijm gaan we dan ook voor … gerookte tomatenrijst, geitenkaas en tijm. What’s in a name, right?
Nog meer bbq hoofdgerechten zien?
Bekijk ook Dit zijn de lekkerste groenten op de BBQ en laat je verrassen door nog meer lekkere recepten van de barbecue. Of maak één van deze 10 salades voor bij de bbq en maak zelf een compleet gerecht van dat stukje vlees of vis!