Rijst met ei (10 recepten)

18 mei 2021 – Leestijd 4 minuten
Risotto Rijst Risotto Met Spinazie Ei En Geitenkaas

Rijst met ei is een populaire combi. Het is lekker makkelijk, snel, voedzaam en vaak ook geschikt voor vegetariërs. Geen wonder dat je op iedere straathoek in Azië wel een tentje vindt dat egg fried rice serveert. Maar er is nog veel meer te maken dan dit populaire streetfood gerecht, hoor! In deze blog delen we daarom onze favoriete egg fried rice én andere rijst met ei recepten.

Bekijk ze allemaal en laat je lekker inspireren!

Rijst met ei op z’n Surinaams (vegetarisch)

Rijst met ei op z’n Surinaams is echt één van onze favorieten. Het recept voor deze massala eieren met bloemkool is speciaal voor Lassie ontwikkeld en komt uit de koker van Jennifer Jessica van Surinaams koken met Jenl. In dit gerecht kook je de eieren eerst en bak je ze vervolgens in een massala kruidenmengel lekker krokant. Weer eens wat anders!

Rijst met gebakken ei: nasi!

Een ei hoort erbij. Zeker bij deze nasi goreng met kip pindasaus. We kunnen simpelweg niet om deze klassieker heen, want een spiegelei maakt je nasi nu eenmaal gewoon af. Net als wat gebakken uitjes, kroepoek en een lepeltje sambal trouwens. En dat is precies waarmee je deze nasi serveert!

Tip: Nasi is ook lekker met een omelet! Je leest hier meer over nasi maken en de lekkerste recepten.

Pittige Thaise rijst met gehakt

Daar is ‘ie dan! Onze favoriete egg fried rice. Voor deze pittige Thaise rijst met gehakt hebben we ons lekker laten inspireren door een khao pad uit de Thaise keuken. Dat betekent rode currypasta, pepertjes en natuurlijk een paar eetlepels vissaus. Lekker met roergebakken spinazie of knapperige paksoi!

Rijst met tonijn en ei

Zeg je ei en tonijn, dan zeg je salade niçoise. Maar dan wel een salade niçoise met rijst in dit geval. Deze klassieke Franse salade zit bom- en bomvol smaak. Er zijn veel varianten van te vinden, maar wij vinden ‘m lekker met wat gekookte haricot verts, rode ui, een paar tomaten en zwarte olijven (zonder pit). Zomers genieten!

Indische rijstsoep met seroendeng-eitjes

En van Frankrijk gaan we weer naar Indonesië. Naar deze Indische rijstsoep met seroendeng-eitjes, welteverstaan. Een bijzonder recept van Vanja van der Leeden, schrijfster van het award winning kookboek INDOROCK. Dat moet dus wel een lekker gerecht zijn (en dat is het ook). Probeer deze bubur vega nu zelf!

Mediterrane rijst met ei en groenten

Bestaat er zoiets als lekker, gezond en vegetarisch comfort food? Zeker! Ons recept voor eieren in Mediterrane groentesaus is er namelijk een perfect voorbeeld van. Je krijgt er meer dan genoeg vitamines mee binnen en door dit gerecht te serveren met rijst én quinoa zorg je ook voor voldoende eiwitten. Een gebalanceerd gerecht dus!

Risotto met spinazie, ei en geitenkaas

Nog meer comfort food! Deze risotto met spinazie, ei en geitenkaas is een echt zo’n gerecht waar je een zonnige zomerdag in de Toscaanse heuvels mee afsluit. Of in jouw geval waarschijnlijk eerder je achtertuin of balkon. Je kan misschien niet alles hebben, maar met deze risotto kom je in ieder geval een heel eind!

Meergranenrijst met Oosterse paksoi en sesam

Het is weer tijd om te roerbakken met ons recept voor Oosterse paksoi met sesam en een eitje! Lekker op smaak gebracht met ketjap, pittige srirachasaus (optioneel) en geserveerd met een gebakken eitje. Tel daar wat knapperige taugé bij op en je snapt waarom het één van onze favoriete rijst met ei gerechten is.

Tomatencurry met eieren

Zin in curry én rijst met ei? Check dan deze tomatencurry met eieren! Een lekker Indiaas gerecht met gekookte eieren in een currysaus op basis van garam masala én curry madras, geserveerd met bimi voor wat extra groente. Lekker met wat gebakken uitjes en verse koriander!

Ei kerrie met verse ananas

Onze rijst met ei in een romige kerriesaus is een heerlijk vegetarisch alternatief voor de immens populaire kip kerrie. Bovendien doen we er in deze ei kerrie met verse ananas ook nog wat fruit en gezonde groenten in de vorm van ui, paprika en preien bij. Daarnaast staat het gerecht al binnen een half uur op tafel. Ook wel lekker!

Nog meer recepten voor rijst met ei?

Tussen al onze recepten met ei vind je nog veel meer lekkers. En niet alleen rijst met ei, bijvoorbeeld ook linzenquinoa met ei en avocado of asperges met ham, ei en kruidencouscous. Bekijk dus ook eens al onze ei recepten voor nóg meer inspiratie!