10 snelle recepten voor het hoofdgerecht (<15 minuten)

13 februari 2023 – Leestijd 4 minuten
83 Panklaar Toverrijst Supersnelle rijstschotel met garnalen nieuw

Drukke dag gehad en geen zin meer om nog te koken? Of moet je meteen weer door naar voetbaltraining en heb je geen tijd om lang in de keuken te staan? Dat is geen excuus om dan maar even iets af te halen. Met deze 10 snelle recepten voor het hoofdgerecht zet je namelijk in een handomdraai zelf iets lekkers én gezonds op tafel. Met vlees, vis of vegetarisch. Wat je maar wil. Altijd makkelijk te maken en klaar in een kwartiertje. Altijd goed.

1. Voorgestoomde bulgur met witte bonen in tomatensaus

We beginnen deze lijst met snelle recepten voor het hoofdgerecht met een slim gerecht: voorgestoomde bulgur met witte bonen in tomatensaus, chorizo en amandel. Door gebruik te maken van kant-en-klare bulgur, witte bonen uit een pot en blokjes chorizoworst als instant smaakmaker, staat er in no time een lekker bord eten voor je neus. Zonder gedoe.

2. Paddenstoelenrisotto met broccoli en Parmaham

Een risotto maken duurt toch lang? Nee, hoor. Met onze Rapido Risotto zet je in een paar minuten al een heerlijk smeuïge risotto op tafel. Handig als je daarbij ook nog ingrediënten gebruikt die snel klaar zijn, zoals in deze paddenstoelenrisotto met broccoli en Parmaham. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas!

3. Poké bowl met tonijn, edamame en sushigember

In onze snelle recepten voor het hoofdgerecht maken we graag gebruik van kant-en-klare ingrediënten. Zoals een blikje tonijn, koelverse sojabontjes en sushigember uit een potje. Serveer die vervolgens op een kommetje met ready-to-go Poké bowl rijst en je hebt in 10 minuten deze poké bowl met tonijn, edamame en sushigember gemaakt. Sneller wordt het niet.

Tip: Gek op poké bowls? Check ook deze 7 poké bowl recepten voor thuis (makkelijk en lekker)!

4. Thaise kippensoep

Bij snelle recepten voor het hoofdgerecht denk je misschien niet meteen aan soepen. Maar toch kun je vaak al in een kwartiertje een lekkere en gezonde maaltijden bereiden door te kiezen voor soep. Neem bijvoorbeeld deze Thaise kippensoep. Boordevol groente, boordevol smaak én lekker vullend door de zilvervliesrijst!

Thiase kippensoep

5. Kleurige rijst met ham, doperwtjes en ananas

Laat thuis en moet je over een half uurtje alweer met de kids naar voetbaltraining? Maak dan eens deze kleurige rijst met ham, doperwtjes en ananas. Niet alleen snel klaar, maar ook bomvol gezonde voedingsstoffen. Een favoriet van de kleintjes … en stiekem ook van veel ouders. Succes (en doelpunten) gegarandeerd!

6. Stoofpotje van kip in roomsaus

Bestaan er ook snelle stoofpotjes? Zeker! Deze stoof van kiphaasjes in peterselie-roomsaus is er bijvoorbeeld eentje. Terwijl de kip rustig gaart, heb je mooi de tijd om de voorgestoomde basmatirijst op te warmen en de bimi of aspergecebroccoli te koken. Even afgieten en je kunt meteen aan tafel. Ook lekker met een paddenstoelenmelange voor een vegetarische maaltijd!

7. Supersnelle rijstschotel met garnalen

Heb je zelfs geen tijd om boodschappen te doen? Trek dan die vrieskast eens open! Met doperwtjes, garnalen en ook paprika en bieslook uit de diepvries kun je praktisch alle ingrediënten voor deze supersnelle rijstschotel met garnalen altijd in huis hebben. Hoef je het alleen nog maar te roerbakken in een hapjespan of wok. Makkelijk en snel!

8. Pittige couscoussalade met ui, kidneybonen en fetakaas

Maaltijdsalades zijn natuurlijk ook de perfecte snelle recepten voor het hoofdgerecht. Als je ze tenminste maakt met ingrediënten die je niet (lang) hoeft te koken of te bakken, zoals in deze couscoussalade met ui, kidneybonen en fetakaas. Ook lekker met plakjes gegrilde kipfilet al is het gerecht dan niet meer vegetarisch.

9. Voorgestoomde quinoa met gekarameliseerde witlof

Op zoek naar snelle en slanke recepten? Daar hebben we ook wat voor. Deze voorgestoomde quinoa met gekarameliseerde witlof, ham en gember ligt binnen 15 minuten al op je bord en bevat maar 415 kcal per portie. Perfect voor als je geen tijd hebt om te koken, maar ondertussen wel aan het lijnen bent.

Tip: Nog meer inspiratie? Check hier onze favoriete recepten met minder dan 500 kilocalorieën!

VOORGESTOOMDE QUINOA MET GEKARAMELISEERDE WITLOF HAM EN GEMBER

10. Miso-gebakken rijst met boerenkool en paddenstoelen (vegan)

Last but not least in dit lijstje met snelle recepten voor het hoofdgerecht: miso-gebakken rijst met boerenkool en paddenstoelen. Eén van onze lekkerste veganistische recepten, speciaal voor Lassie ontwikkeld door foodblogger en kookboekenschrijfster Milou van der Will. Dat moet dan wel lekker en gezond eten zijn … en dat is het ook zeker!

Nog meer snelle recepten voor het hoofdgerecht?

Wil je nog meer ideeën op doen? Nog meer gerechten die je in no time op tafel zet? Check dan al onze recepten en gebruik de filters om je favoriete snelle recepten voor het hoofdgerecht te vinden!