Wat is een portobello?
Een portobello is eigenlijk gewoon een volgroeide kastanje-champignon. De hoed staat bij deze paddenstoelen wat meer open en kan een flinke doorsnede hebben. Daardoor kun je deze ze gebruiken als vegan alternatief voor een burger. Zeker ook omdat ze de net als de kleinere champignons die vlezige textuur en bite hebben. Maar vanwege hun grootte kun je ze bijvoorbeeld ook goed vullen en roosteren in de oven!
Is de portobello ook gezond?
Ja, portobello’s zijn zeker healthy! De paddenstoel zit namelijk boordevol gezonde voedingsstoffen. Zo bevatten ze bijvoorbeeld heel wat B-vitamines en belangrijke mineralen als koper, fosfor en ijzer. Bovendien zijn ze zó groot dat je met één of twee stuks al een groot deel van je dagelijks aanbevolen portie groenten binnen krijgt. Dat maakt gezond eten een stuk makkelijker!
Bewaren & bereiden
Je kunt een portobello gewoon in de koelkast bewaren. Daar blijft ‘ie 5 tot 7 dagen goed. Maar bewaar ze niet naast preien of ui, want die geur nemen ze over. Invriezen kan ook, maar het is dan wel aan te raden om ze eerst even kort te koken of bakken om de textuur na het ontdooien stevig te houden. Je kunt ze naast bakken trouwens ook goed grillen en roosteren op de bbq of in de oven.
Tip: Lees ook Hoe moet je een koelkast indelen?