2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x de leukste recepten voor het avondeten

12 sep. 2023 – Leestijd 3 min

Even gezellig met z’n allen eten vanavond? Met deze 10 leuke recepten voor het avondeten wordt het diner altijd een feestje. Altijd lekker en makkelijk te maken!

Halfvolkoren Toverrijst Italiaanse Ovenschotel Met Tomaat
618 Toverrijst Nasi goreng kipsaté pindasaus Klassieker na campagne gebruiken

1. Nasi goreng met kip, pindasaus en een gebakken eitje

Onze nasi goreng met kip, pindasaus en een gebakken eitje is één van die leuke recepten voor het avondeten waar je de hele familie blij mee maakt. Nasi met kipsaté valt namelijk bij iedereen in de smaak. Maar het wordt nog leuker als je er ook schaaltjes met bijvoorbeeld kroepoek, atjar tjampoer en seroendeng bij serveert!

628 Paella Paella vis garnalen Klassieker na campagne gebruiken 1

2. Paella met vis en garnalen

Er is niets gezelliger dan een grote pan paella op tafel zetten waarbij iedereen lekker zelf op kan zetten. Bovendien kun je met een paella alle kanten op. Maak bijvoorbeeld deze paella met vis en garnalen. Een echte klassieker. Maar ga ook eens voor een variant met kip of maak ‘m vega met bijvoorbeeld kikkererwten en spinazie!

607 Poke bowl rijst Pokébowl buffet vis

3. Poké bowl buffet

Met een zelfgemaakte poké bowl scoor je altijd punten … maar het kan nog beter met een poké bowl buffet! Hierbij zet je een heleboel bakjes en schaaltjes met ingrediënten op tafel. Zalm, avocado, surimi, radijsjes, sojaboontjes en ga zo maar door. Daarmee kan iedereen zijn of haar eigen bowl samenstellen. Lekker en gezellig!

Halfvolkoren Toverrijst Italiaanse Ovenschotel Met Tomaat

4. Italiaanse rijstschotel uit de oven met balletjes en mozzarella

Deze Italiaanse rijstschotel uit de oven met balletjes en mozzarella is één van die leuke recepten voor het avondeten waar vooral de kleintjes geen genoeg van krijgen. En dat snappen we wel. Want wie houdt er niet van lekkere gehaktballetjes in tomatensaus en smeuïge mozzarella? Precies. En bovendien zitten er ook nog heel wat groenten in dit gerecht verstopt!

630 Massaman curry zoete aardappel Variatie Klassiekers 1

5. Massaman curry met zoete aardappel

Ook curry’s zijn van die leuke recepten voor het avondeten waar je eindeloos mee kunt variëren. Bij Lassie maken we bijvoorbeeld graag deze vegetarische massaman curry met zoete aardappel. Die zit namelijk boordevol groenten en is niet zo pittig. Maar houd je wel van spicy? Dan kun je natuurlijk altijd een rood pepertje toevoegen. Ook lekker met kip trouwens!

663 Parelcouscous Zalmpakketje parelcouscous venkel

6. Zalmpakketje met parelcouscous en venkel

Het zalmpakketje met parelcouscous en venkel is een cadeautje op je bord. Letterlijk. Want je maakt dit gerecht door de vis, couscous en groenten te garen in een pakketje van bakpapier of aluminiumfolie. En papillote noemen we dat met een mooie term. Kan in de oven, maar je kunt ze ‘s zomers ook op de bbq gooien!

619 Toverrijst Kip kerrie ananas Klassier na campagne gebruiken 1

7. Kip kerrie met ananas

Bij veel van ons staat er regelmatig kip kerrie op het menu. Niet gek, want kip kerrie gerechten zijn leuke recepten voor het avondeten waar je altijd weer van kunt genieten. Ongeacht of je het serveert met sugarsnaps, paksoi of doperwtjes. Of doe zoals ons en duik de keuken in voor deze kip kerrie met ananas!

Bulgur Pistisch Kofte En Aubergine

8. Pistacheköfte met bulgur en aubergine

Köfte is een Turks vleesgerecht met een soort worstjes van gekruid gehakt. Dat klinkt al als een leuk recept voor het avondeten. En dat is het ook. Zeker als je de worstjes zelf maakt en serveert met aubergine, cherrytomaatjes en wat gehakte pistachenootjes zoals wij doen bij dit köfte recept. Ook lekker met granaatappelpitjes en feta!

556 Gele rijst Kruidige kip Biryani met gele rijst en koriander

9. Biryani

Biryani is een echte Indiase familiemaaltijd met alles wat je verwacht van een gerecht uit de Indiase keuken: heerlijke geuren, vrolijke kleuren en een echte smaakexplosie in je mond. Bovendien is het makkelijker te maken dan je denkt. Je hoeft voor deze kruidige kip-biryani met gele rijst en koriander bijvoorbeeld echt geen chefkok te zijn!

654 Basmatirijst Eenvoudige Chinese Hotpot handen

10. Hotpot

Last but not least in dit lijstje met leuke recepten voor het avondeten: de hotpot. Een hotpot is een soort Chinese fondue waarbij je allerlei verschillende ingrediënten niet doopt in kaas, maar kort gaart in een smaakvolle bouillon. Een soort gourmetten dus, maar dan net even anders. Probeer deze eenvoudige Chinese hotpot maar eens!

Nog meer leuke recepten voor het avondeten?

Wil je nog meer leuke recepten voor het avondeten zien? Bekijk dan hier al onze recepten en laat je verrassen door lekkere, gezonde én makkelijke gerechten!