Meer dan avondeten alleen

7 apr. 2022 – Leestijd 1 min
638 Half volkoren Toverrijst Rijstepap

Rijst en granen zoals quinoa ken je natuurlijk vooral van het avondeten. Maar wist je dat ze ook heerlijk zijn voor de lunch? Of zelfs voor je ontbijt? Dat maakt ze een ideaal alternatief als je een keer iets anders wilt eten.

Veel mensen eten elke dag hetzelfde als ontbijt en lunch. Bakje kwark, een boterham. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar een beetje variatie kan voor ons als mens geen kwaad. Rijst en granen zoals quinoa zijn dan niet het eerste waar je aan denkt. Dat begrijpen wij als Lassie ook heel goed. Daarom gaan we je de komende weken inspireren met lekkere recepten voor lunch en ontbijt. Zoals heerlijke salades, die je thuis kan ‘preppen’ en dan op je werk kan eten. Ook is Quinoa bijvoorbeeld verrassend lekker als ontbijt. Een echte kickstart van je dag. Rijk aan eiwitten en andere voedingsstoffen.

Zo vertellen we je tussen al dat lekkers door ook nog waarom het goed voor je is. En laten we je zien dat wij als Lassie veel meer bieden dan alleen inspiratie voor het avondeten. Sterker nog, als toetje hebben we ook nog heerlijke dessert inspiratie voor je. Eet smakelijk!

Desert rijstevlaai 587 Dessertrijst Torta di riso

ZELF RIJSTEVLAAI MAKEN? CHECK DIT RECEPT!

Limburgse rijstevlaai. Sommigen kennen de taart nog van vroeger, toen oma ‘m maakte. Jeugdsentiment. Misschien mis je die goede oude tijd wel en wil je nu ook weer eens genieten van een lekker gebakje bij de koffie. En het liefst zelfgemaakt, natuurlijk. Dat kan! Want zelf een rijstevlaai maken is gelukkig helemaal niet zo moeilijk. Met dit recept lukt het je altijd om een lekkere taart op tafel te toveren! Check hier het recept