2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 recepten voor een frisse salade

25 mrt. 2024 – Leestijd 3 min

Ontdek de lekkerste recepten voor een frisse salade! Van groene salade met komkommer tot een lekker recept met appel, kip en een zelfgemaakte dressing. Lekker op zichzelf of als bijgerecht. Bekijk ze allemaal en laat je inspireren!

581 Parelcouscous Parelcouscoussalade geroosterde zoete aardappel mozzarella
520 Orzo Frisse orzo avocadosalade tomaatjes fetadressing

1. Frisse orzo-avocadosalade met tomaatjes en fetadressing

Orzo is een soort pasta, maar dan in rijstvorm. Perfect dus voor een lichte pastasalade, zoals deze frisse orzo-avocadosalade met gestoofde tomaatjes en lange linten komkommer. De frisheid komt in dit gerecht vooral van de dressing. Die maak je namelijk van onder andere yoghurt en feta. Ideaal voor op een warme zomerdag!

Bekijk het recept

549 Voorgestoomde Couscous Franse couscoussalade met gerookte kip en pruimen

2. Franse couscoussalade met gerookte kip en pruimen

Geen tijd om te koken? Ook dan kun je gewoon genieten van een frisse salade. Deze Franse couscoussalade maak je namelijk onze voorgestoomde couscous. Die hoef je alleen maar even op te warmen in de magnetron. En ook voor de gerookte kip heb je geen pannetje nodig. Daarmee staat deze salade vaak al binnen 10 minuten op tafel!

Bekijk het recept

551 Voorgestoomde Bulgur Groene bulgur salade met gerookte zalm en avocadodressing

3. Groene bulgursalade met gerookte zalm en avocadodressing

Nog één van onze favoriete recepten voor na een drukke werkdag: deze groene salade met bulgur, gerookte zalm en avocadodressing. Ook deze frisse salade kun je met een kwartiertje in een kommetje liggen. Lekker met die dressing van yoghurt, gepureerde avocado en limoensap!

Bekijk het recept

Parel Couscous Kruidige Chopped Salad Basilicum

4. Kruidige chopped salad met basilicum en parelcouscous

Weet je wat goed past in een frisse salade? Rauwe groenten. In dit geval (paarse) spitskool, bospeentjes, komkommer en cocktailtomaatjes. Tel daar een flinke hand verse basilicum bij op en je hebt een echt verfrissende salade te pakken die je ook goed kunt serveren als bijgerecht. Bijvoorbeeld bij die bbq vanavond!

Bekijk het recept

4 Toverrijst Italiaanse rijstsalade nieuw

5. Italiaanse rijstsalade

Een lekkere en simpele salade met tomaten, rode ui en balletjes mozzarella. Inclusief een blikje gegrilde artisjokharten (uitgelekt) voor de extra veggies en een licht bittertje dat je salade nog net even een tikkeltje frisser maakt. Iets beters is het niet als het buiten tropisch warm is.

Bekijk het recept

522 Orzo Knapperige romainsalade kip orzo ansjovisdressing

6. Orzo met knapperige sla, kip en asperges

Toch nog even naar de gym vandaag? Maak dan eens deze frisse salade met orzo, kip en asperges. Een soort caesar salad met appel en komkommer. Laag in calorieën en toch bomvol eiwitten. Ook lekker met haricots verts in plaats van aspergepunten en een gekookt eitje in plaats van kip!

Bekijk het recept

554 Voorgestoomde Bulgur Libanese peterselie tabouleh en granaatappelpitjes

7. Tabouleh met granaatappel en peterselie

Een frisse salade met granaatappel? Yes, please! De zoete granaatappelpitjes maken van deze peterseliesalade met kikkererwten namelijk echt een verfrissende maaltijd. Geen wonder dus dat ze in het Midden-Oosten zo dol zijn op tabouleh. Al helemaal als je ‘m serveert met wat plakken gegrilde halloumi!

Bekijk het recept

Quinoa Quinoasalade Met Avocado En Paprika

8. Quinoasalade met avocado en paprika

Deze frisse salade met quinoa zorgt met een aantal gele én rode paprika’s voor wat verkoeling als het buiten de 30 graden aantikt. Vooral ook vanwege de dressing met wat extra sap van een citroen of limoentje, de verse koriander en een romige avocado. Ook lekker als lunch op een tortilla!

Bekijk het recept

Pittige Bulgursalade Gerookte Makreel

9. Pittige bulgursalade met makreel

Door de dressing van harissa én het sap van een granaatappel is deze bulgursalade niet alleen een beetje pittig, maar ook gewoon lekker fris. Al komt dat natuurlijk ook door de verse munt, peterselie en de ringetjes bosui uit dit recept. Kortom, een verfrissend gerecht waar je ook een beetje door gaat zweten. Ook dat is afkoelen!

Bekijk het recept

581 Parelcouscous Parelcouscoussalade geroosterde zoete aardappel mozzarella

10. Parelcouscoussalade met geroosterde zoete aardappel en mozzarella

En als laatste frisse salade in dit lijstje: onze parelcouscoussalade met geroosterde zoete aardappel en mozzarella. Een heerlijke maaltijd met ook zongedroogde tomaatjes, rucola, en zachte buffelmozzarella. Allemaal op smaak gebracht met een simpele dressing van olijfolie en citroensap. Want soms kan simpel ook gewoon heel lekker zijn.

Bekijk het recept

En nog meer frisse salade recepten!

Check bijvoorbeeld ook deze 10 zomersalades of laat je verrassen door onze favoriete vegan salades. Allemaal lekker, gezond en makkelijk te maken. En lekker fris natuurlijk!