2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Lassie Favo’s: 10x vegan salades

31 okt. 2022 – Leestijd 3 min
Zilvervliesrijst Met Sorghum En Wilde Rijst Rijstsalade Met Aubergine En Pindadressing

Met deze 10 recepten voor een vegan salade zet je altijd iets lekkers op tafel. Maak bijvoorbeeld voor een salade met kikkererwten of linzen, ga voor die simpele salade met quinoa of trek alles uit de kast met onze lekkerste maaltijdsalade. Altijd makkelijk te maken, snel klaar en natuurlijk 100% plantaardig. Altijd goed.

636 BIO Quinoa Geroosterde wortel salade

Geroosterde wortelsalade met quinoa en boerenkool

Van al onze vegan salades met quinoa is de geroosterde wortelsalade met quinoa en boerenkool wel echt één van onze favorieten. Het heeft namelijk alles wat je in een salade zoekt: verschillende groenten, een eiwitbron (kikkererwten), zoete granaatappelpitjes en crunchy walnoten. Kortom, heel veel smaken en textuur!

Zilvervliesrijst Linzen Libanese Rijst Linzensalade

Libanese rijst-linzensalade

Hoe maak je van een normale vegan salade een complete maaltijdsalade? Juist. Met linzen. Samen met de rijst krijg je hiermee namelijk volledige eiwitten binnen. Met alle belangrijke aminozuren dus. Daarmee moet je deze gezonde Libanese rijst-linzensalade als vegan eigenlijk gewoon in je repertoire hebben

540 Voorgestoomde Bulgur Gebakken bloemkool kikkererwten tomaat olijven

Gebakken bloemkool met kikkererwten, tomaatjes en olijven

Jij weet het: kikkererwten zijn a vegans’ best friend. Ze worden vaak milieuvriendelijk geteeld, zijn ontzettend voedzaam, goedkoop én makkelijk te gebruiken. Perfect voor in een plantaardige salade dus. En daar mag je ook best eens lekker mee variëren. Probeer bijvoorbeeld eens onze gebakken bloemkool met kikkererwten, tomaatjes en olijven!

Zilvervliesrijst Met Sorghum En Wilde Rijst Rijstsalade Met Aubergine En Pindadressing

Rijstsalade met aubergine en pindadressing

Deze rijstsalade met aubergine en pindadressing is misschien wel onze lekkerste vegan maaltijdsalade. Met sinaasappelrijst, komijn en pittige harissa zit deze salade namelijk bomvol smaak … maar dit recept zit ook boordevol groenten! Naast gegrilde aubergine gebruiken we bijvoorbeeld ook een complete paprikamix. Een feestje op je bord!

542 Voorgestoomde Quinoa Quinoa salade appel bleekselderij paddenstoelen

Voorgestoomde quinoa met appel, bleekselderij en paddenstoelen

Geen zin of tijd om te koken, maar wel lekker en gezond eten? Maak dan eens deze voorgestoomde quinoa met appel, bleekselderij en paddenstoelen. Een simpele vegan salade die je in nog geen tien minuutjes al op tafel hebt staan. Zeker als je een beetje overweg kunt met een scherp mes.

598 Voorgestoomde bulgur Wintersalade voorgestoomde bulgur granaatappel tahindressing

Wintersalade met bulgur, granaatappel en tahindressing

Ook in de winter kun je prima een salade eten. Dat bewijst deze wintersalade met bulgur, granaatappel en tahindressing wel. Deze vegan salade met ook andijvie, rode ui en kikkererwten is namelijk de perfecte maaltijd voor na de drukke kerstdagen. Lekker licht en laag in calorieën!

Quinoa Quinoasalade Met Avocado En Paprika

Quinoasalade met avocado en paprika

Natuurlijk kan een vegan salade met avocado ook niet ontbreken in dit lijstje. En deze quinoasalade met avocado en paprika is dan een prima gerecht. Je maakt deze namelijk echt zonder gedoe. Je hoeft alleen maar de quinoa te koken en ondertussen snijd je een paar paprika’s, cherrytomaatjes en avocado’s. Heb je vast nog wel tijd over om zelf de dressing te maken!

Zilvervliesrijst Spelt Quinoa Salade Van Biet Wortel En Zilvervliesspeltmix

Salade van biet, wortel en zilvervliesspeltmix

Van deze salade van biet, wortel en zilvervliesspeltmix maak je heel eenvoudig een vegan salad bowl. Al kun je ‘m natuurlijk ook in een grote schaal serveren als buffetgerecht. Lekker met frisse veldsla, pistachenootjes voor de crunch en een bosuitje voor wat pit. Eventueel kun je er ook nog wat olijfjes bij doen. Of een eitje, maar dan is het natuurlijk niet meer vegan.

639 Voorgestoomde Couscous Winterse salade

Winterse salade met couscous, pastinaak en chilivlokken

Een lekkere, gezonde vegan salade met zowel fruit als groenten! Je maakt deze winterse salade met couscous, pastinaak en chilivlokken namelijk ook met veldsla, blauwe bessen en plakjes sinaasappel. Voeg daar nog een handje pecannoten en hazelnoten aan toe en je hebt gebalanceerde maaltijd met alles dat je nodig hebt om de avond weer door te komen.

Bulgur Bulgursalade Met Komkommer En Paprika

Koude vegan salade

Zoek je iets voor in de zomer? Iets om als lunch mee te nemen naar je werk? Maak dan eens deze bulgursalade met komkommer en paprika. Een koude vegan salade die makkelijk te maken is met relatief goedkope ingrediënten en die dankzij de shoarmakruiden toch bol staat van smaak. Een echte winner dus!