2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 recepten voor een eenvoudig kerstmenu

8 aug. 2024 – Leestijd 3 min

Dit jaar geen zin om uitgebreid te koken met kerst? Maak het jezelf dan gewoon gemakkelijk. Met deze 10 simpele recepten zet je namelijk zo een lekker en eenvoudig kerstmenu op tafel. Met vlees, vis en vegetarische gerechten!

657 Voorgestoomde Couscous Geroosterde snoeppaprikaatjes kruidige couscous yoghurt
Zilvervliesrijst Verse Tomatensoep Met Zilvervliesrijst

Verse tomatensoep met zilvervliesrijst

Een eenvoudig kerstmenu begin je het best gewoon met een soepje. Met een zelfgemaakt tomatensoepje welteverstaan. Gemaakt van verse tomaten (of met een blikje tomatenblokjes als je echt lui bent) en gegarneerd met wat zilvervliesrijst, basilicum en dunne ringetjes bosui. Maakt het net even wat feestelijker.

Bekijk het recept

657 Voorgestoomde Couscous Geroosterde snoeppaprikaatjes kruidige couscous yoghurt

Geroosterde minipaprikaatjes met kruidige couscous en yoghurt

Voor dit voorgerecht hoef je eigenlijk alleen maar de paprikaatjes te roosteren in de oven. Vervolgens vul je ze met onze kant-en-klare couscous, op smaak gebracht met ras el hanout en koriander. Dot yoghurt erop en je hebt zonder echt te koken al een leuk voorafje dat je eenvoudig van tevoren al kan bereiden!

Bekijk het recept

711 Lassie bijnaklaar risotto eenpansrisotto met groene groenten parmaham en pecorino liggend

Eenpansrisotto met groene groenten, parmaham en pecorino

Risotto maken moeilijk? Nee, joh. Met Lassie Bijnaklaar Risotto hebben we het meeste werk al voor je gedaan. De rijst is daarmee namelijk al gaar én op smaak. Je hoeft dus alleen maar wat water toe te voegen en even op te waren. Op die manier zet je in nog geen 15 minuten deze smeuïge eenpansrisotto met prei en doperwten op tafel.

Bekijk het recept

Zilvervliesrijst Spelt Quinoa Groentestoof Van Zoete Aardappel En Champignons

Groentestoof van zoete aardappel en champignons

Een stoofschotel hoeft niet altijd veel werk te zijn. Dat bewijst deze vegetarische groentestoof van zoete aardappel en champignons in rode wijnsaus wel. Die ‘stooft’ namelijk gewoon in de oven. De saus maak je daarbij simpelweg door rode wijn, sinaasappelsap en wat suiker in te koken. Makkelijker wordt het bijna niet.

Bekijk het recept

Rijke Roerbakrijst Wit Biefstuk Met Tomaat En Sperzieboontjes

Biefstuk met tomaat en sperzieboontjes

Ja, ook in een eenvoudig kerstmenu kun je gewoon een biefstuk serveren. Biefstuk bakken is namelijk echt niet zo moeilijk. Zeker niet als je hem eerst inwikkelt in plakjes ontbijtspek. Dan nog even 4 minuutjes op elke kant in de grillpan en je bent al een heel eind. Lekker met gebakken tomaatjes en sperziebonen!

Bekijk het recept

Half Volkoren Toverrijst Italiaanse Aubergine Tournedos Met Tomatensaus En Kappertjes

Italiaanse auberginetournedos met tomatensaus en kappertjes

Deze auberginetournedos zijn eigenlijk niets meer dan dikke plakken aubergine uit de oven die je vervolgens serveert met een smaakvolle tomatensaus, Parmezaanse kaas en rucola. Op het oog een lekker luxe en indrukwekkend gerecht, maar eigenlijk gewoon heel makkelijk te maken. Perfect dus voor in een eenvoudig kerstmenu.

Bekijk het recept

Prei En Zalm Uit De Oven Met Citroenrijst

Zalm en prei uit de oven

Liefhebbers van vis maken deze zalm met prei uit de oven tijdens kerst. Hierbij stoven we de stukken prei eerst gaar en wikkelen we zalmfilets in plakjes gerookte ham voor een chique touch. Het is toch kerst, hè. Daarna schuif je de prei met de zalmpakketjes in de oven en na ongeveer 12 minuten kun je opdienen. Simpel, snel en lekker.

Bekijk het recept

Tip: Check ook 5x zalm uit de oven voor nog meer inspiratie!

681 Lassie Orzo Orzosalade caprese

Salade caprese met orzo

Ook een eenvoudig kerstdiner kun je wat feestelijker maken met bijgerechten. Die zorgen namelijk voor een gezellige en goed gevulde tafel en bieden wat variatie in je kerstmenu. Zelf gaan we vaak voor de bekende salade caprese met tomaat, mozzarella en basilicum. Lekker met een dressing van pesto, rucola en extra pijboompitten!

Bekijk het recept

Rijstbodem Zoet Rijstbodem Met Appel En Rozijnen

Rijstbodem met appel en rozijnen

Een eenvoudig kerstmenu kun je bijvoorbeeld afsluiten met koffie en gebak. Maar nu is niet iedereen een meesterbakker. Gelukkig hoeft dat ook niet, want deze rijstbodem met appel en rozijnen maak je met dessertrijst in plaats van deeg. Daardoor kan echt iedereen dit gezellige taartje maken. Check de instructies maar!

Bekijk het recept

Dessertrijst Lauwwarme Citroen Dessertrijst Met Ricotta En Rood Fruit

Lauwwarme citroen dessertrijst met ricotta en rood fruit

Deze lauwwarme citroen-dessertrijst met ricotta en rood fruit is misschien wel het ideale dessert van een eenvoudig kerstmenu. Je maakt het toetje namelijk met weinig ingrediënten. Bovendien kun je er vaak binnen 20 minuten al van genieten en kun je het recept naar wens aanpassen met bijvoorbeeld chocoladevlokken.

Bekijk het recept