2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

7 verrassende oud en nieuw recepten

11 dec. 2023 – Leestijd 3 min

Vier je de jaarwisseling bij jou thuis? Maak dan eens één van deze 7 verrassende oud en nieuw recepten en organiseer een onvergetelijke avond. Misschien net even anders dan je gewend bent, maar dat maakt het juist leuk … en lekker natuurlijk!

656 Voorgestoomde Pandanrijst Thaise rijstkroketjes aubergine
588 Risotto Frittelle di riso

1. Fritelle di riso

Weg met die standaard oliebollen! Trakteer je gasten (en jezelf) eens op onze fritelle di riso! Dat zijn een soort kleine Italiaanse oliebolletjes van rijstbeslag die je na het frituren door de kaneelsuiker rolt. Deze hapjes gaan dan ook perfect samen met een feestelijk glas champagne om 12 uur. Succes gegarandeerd.

Bekijk hier het recept.

659 Rapido Risotto Gevulde kastanjechampignons truffelrisotto magor

2. Gevulde kastanjechampignons met truffelrisotto en magor

Wil je dit jaar écht even uitpakken met luxe hapjes? Serveer dan deze gevulde kastanjechampignons met truffelrisotto en magor. Dat is een romige kaas gemaakt van mascarpone en gorgonzola (maar je kunt ze ook maken met alleen mascarpone). Ook geschikt als voorgerecht bij een oud en nieuw diner!

Bekijk hier het recept.

674 Poke bowl rijst kant en klaar Traybake Poké Spicy tuna avocado

3. Sushi bake

Dan even iets heel anders: de sushi bake. Dat is sushi uit de oven, geserveerd op krokant gebakken nori. Ideaal voor grote groepen, want je hoeft de sushi hierbij niet rolletje voor rolletje te maken. Daarbij kun je er alle kanten mee op. Maak ‘m bijvoorbeeld met tonijn en avocado, met kip en sesam of ga voor een variant met surimi!

Lees hier meer over de sushi bake.

656 Voorgestoomde Pandanrijst Thaise rijstkroketjes aubergine

4. Thaise rijstkroketjes met aubergine

Bij oud en nieuw recepten denk je misschien aan feestelijke hapjes als appelbeignets, oliebollen of gewoon wat gevulde eieren. Of anders wat bitterballen of ragout met zo’n bakje van bladerdeeg. Lekker, maar misschien ook een beetje standaard. Maak met oudjaar daarom eens deze Thaise rijstkroketjes met aubergine. Lekker spicy door de rode curry pasta!

Bekijk hier het recept.

96 Risotto Risottomuffins courgette NIEUW

5. Risottomuffins met courgette

Proosten op het nieuwe jaar met een glaasje prosecco? Ga dan ook eens rond met onze risottomuffins met courgette! Dat zijn lekker hartige hapjes met tijm en knoflook die perfect passen bij wat bubbels. Geef er ook een tomatensaus bij om de muffin in te dippen en je scoort sowieso wat bonuspunten bij je familie en vrienden.

Bekijk hier het recept.

603 Toverrijst Thaise spicy toverkoekjes

6. Thaise spicy ‘toverkoekjes’

De Thaise spicy ‘toverkoekjes’ komen uit de koker van vegan foodblogger en kookboekenschrijfster Milou van der Will. Ze lijken een beetje op de bekende viskoekjes, maar dan zonder de vis en gemaakt van zoete aardappel en pastinaak. Daarmee geef je jouw borrelplank deze jaarwisseling een echt unieke touch. Lekker met zoete chilisaus!

Bekijk hier het recept.

584 Risotto Suppli al telefono arancini

7. Arancini (suppli al telefono)

Arancini zijn Italiaanse bitterballen gevuld met risotto en mozzarella. Wij maken ze graag met champignonrisotto, maar in principe kun je er gewoon je favoriete risotto voor gebruiken. Het is een lekker én leuk oud en nieuw recept, want bij het uit elkaar trekken van het balletje ontstaat er een ‘telefoondraadje’ van gesmolten kaas tussen de twee helften. Vandaar ook de naam suppli al telefono!

Bekijk hier het recept.

Feestelijke voor een oud en nieuw diner

Zoek je oud en nieuw recepten voor een diner? Dan wil je natuurlijk ook uitpakken tijdens het avondeten. Geen zorgen. Ook daar hebben we wat voor. Check bijvoorbeeld deze 10 diner recepten voor een etentje. Of laat je inspireren door onze recepten voor culinaire rijst. Daar vind je makkelijke en lekkere recepten waarmee je de show kunt stelen bij het eten!

Nog meer feestelijke oud en nieuw recepten?

We’ve got your back. Tussen onze feest recepten vind je nog meer feestelijke gerechten die je ook eenvoudig kunt bereiden voor grote groepen. Met zowel borrelhapjes en taart als buffet-style gerechten voor het avondeten. Daarmee wordt je feestje altijd een succes. Zeker weten.