2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Vegan kerstmenu: 10 makkelijke kerstrecepten

2 aug. 2024 – Leestijd 3 min

Krijg je met kerst gasten op bezoek die veganistisch zijn? Of eet je zelf plantaardig? Laat je dan inspireren door deze 10 makkelijke kerstrecepten. Voor een volledig vegan kerstmenu met 3 gangen. Inclusief bijgerechten!

638 Half volkoren Toverrijst Rijstepap
589 Orzo Pompoensoep orzo rozemarijn

Pompoensoep met orzo en rozemarijn (voorgerecht)

Soep met een broodje doet het altijd goed als voorafje. Dus ook als voorgerecht in een vegan kerstmenu. Zelf zouden we bij Lassie gaan voor deze pompoensoep met orzo, krokant gebakken rozemarijn en een warme ciabatta. Daarmee zit de sfeer er meteen lekker in.

Bekijk het recept

635 Orzo Eenpans orzo

Orzo met champignons, spinazie en zongedroogde tomaat

Dan door naar het hoofdgerecht. Of beter gezegd: één van de mogelijke hoofdgerechten van je vegan kerstmenu. Deze orzo met champignons, spinazie en zongedroogde tomaatjes van Living The Green Life is er perfect voor. Vol van smaak, lekker smeuïg en toch ook weer met een stevige bite. Succes gegarandeerd.

Bekijk het recept

Geroosterde Portobello Tomaten Zilvervliesrijst

Portobello met tomaten-zilvervliesrijst

Het oog wil ook wat. Zeker met kerst mag het er allemaal wel wat feestelijker uit zien. Daarom zetten we ook graag deze gevulde portobello’s met tomaten-zilvervliesrijst op tafel. Een indrukwekkend hoofdgerechtje met crunchy hazelnoten, verse organo en een drizzle balsamicoazijn. Perfect voor een vegan kerstmenu met Italiaanse touch!

Bekijk het recept

Vegan Saffraanrisotto Pompoen Spinazie Bruine Amandelen

Saffraanrisotto met pompoen en amandel

Met een risotto scoor je altijd punten aan de kersttafel. En die past natuurlijk ook gewoon heel goed in een vegan kerstmenu. Dit recept voor saffraanrisotto met pompoen en amandel maak je namelijk zonder kaas. Mis je niks aan, want serveren ‘m gewoon met spinazie, geroosterde amandelen en wat verse basilicumblaadjes.

Bekijk het recept

Zilvervliesrijst Spelt Quinoa Groentestoof Van Zoete Aardappel En Champignons

Groentestoof met zoete aardappel en champignons

Met kerst heb je geen zin om de hele tijd druk te zijn in de keuken. Hoeft ook niet, want bij deze groentestoof doet de oven het meeste werk. Je kunt de rode wijnsaus daarbij van tevoren bereiden, zodat je alles op het moment suprême alleen nog in de oven schuiven. Kun je ondertussen gewoon gezellig wat drinken aan tafel.

Bekijk het recept

716 Lassie volkoren orzo orzo courgette rode pesto oesterzwammen liggend beeld

Volkoren orzo met courgette, rode pesto en krokante oesterzwammen

Kun je wel even een break gebruiken tijdens het kerstdiner? Duik dan de keuken in voor deze volkoren orzo met courgette, rode pesto en krokante oesterzwammen. Kleurrijk, feestelijk en natuurlijk ook gewoon heel lekker. En met een beetje voorbereiding heb je die in 10 tot 15 minuutjes wel op tafel staan!

Bekijk het recept

540 Voorgestoomde Bulgur Gebakken bloemkool kikkererwten tomaat olijven

Gebakken bloemkool met kikkererwten, tomaatjes en olijven

Dit recept voor gebakken bloemkool met kikkererwten, tomaatjes en olijven is lekker veelzijdig. Met bulgur erbij is het namelijk een makkelijk hoofdgerecht in een vegan kerstmenu, maar je kunt de groenteschotel bijvoorbeeld ook opdienen in een leuk schaaltje en serveren als bijgerecht bij één van bovenstaande kerstrecepten.

Bekijk het recept

636 BIO Quinoa Geroosterde wortel salade

Geroosterde wortelsalade met quinoa en boerenkool (bijgerecht)

Over bijgerechten gesproken… die kunnen eigenlijk niet ontbreken bij een vegan kerstmenu. Ze maken je kerstdiner extra uitgebreid en luxe. Ze zien er vaak feestelijk uit. En ze zorgen voor variatie en balans. Allemaal redenen om deze kerst deze geroosterde wortelsalade met quinoa en boerenkool op tafel te zetten.

Bekijk het recept

639 Voorgestoomde Couscous Winterse salade

Winterse salade met couscous, pastinaak en chilivlokken (bijgerecht)

Past er wel een frisse salade bij je hoofdgerecht? Check dan eens dit recept voor een winterse salade met couscous, pastinaak en chilivlokken. Een lekker fris bijgerecht met ook sinaasappels, blauwe bessen en fijngehakte nootjes. Ook te maken met ahornsiroop in plaats van chilivlokken voor een zoet accent!

Bekijk het recept

638 Half volkoren Toverrijst Rijstepap

Rijstepap met gekarameliseerde peer (dessert)

Tot slot het dessert. Het toetje. De laatste gang van je vegan kerstmenu. En dus mag het best een knaller zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nostalgisch bordje rijstepap? Maar dan natuurlijk wel een beetje gepimpt met gekarameliseerde peer, kaneel en een zaden- en pittenmix. Het is natuurlijk wel kerst.

Bekijk het recept