Kipfilet recepten

Check nu onze kipfilet recepten en laat je inspireren door de lekkerste gerechten. Van een hele kipfilet uit de oven tot een snelle roerbak met blokjes of stukjes en een maaltijdsalade met gerookte kip. Op basis van rijst of andere granen. Surinaams, Marokkaans of Chinees. Maar altijd lekker, altijd gezond en altijd simpel te maken. Altijd goed.

Hele kipfilet of in stukjes (blokjes)

Je vindt bij Lassie recepten met zowel een hele kipfilet als in stukjes. Zo maken we bijvoorbeeld graag Indiaas gegrilde kip met tandoorigroenten, maar snijden we net zo graag een stukje vlees in blokjes om er vervolgens een lekkere kip kerrie met ananas mee te maken. Het is maar net waar je zin in hebt!

Gebakken, gerookt of uit de oven

Kip is niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees. Serveer het dus vooral een keer gebakken. Heerlijk met broccoli en rijst. Of maak een salade met gerookte kipfilet. Handig voor als het warm is en je geen zin hebt om te koken. Of probeer één van onze kipfilet recepten uit de oven. Lekker makkelijk.

Met rijst, quinoa, couscous of orzo
Bij Lassie eten we graag gevarieerd. Dat betekent dat we onze kipfilet recepten de ene keer serveren met rijst en een andere keer met andere granen. Denk aan orzo met geroosterde spruiten. Aan een frisse quinoasalade met kip en kerstomaatjes. Of aan een kiptajine met couscous. Zo houden we het elke dag lekker en gezond!

Van Surinaams tot Italiaans
Met kip kun je dus alle kanten op. Je vindt het stukje vlees dan ook terug in een heleboel wereldgerechten. Zo hebben we bijvoorbeeld kipfilet recepten met Surinaamse massala, maar gaan we net zo goed op de Italiaanse tour door een risotto met gerookte kip te maken. En wat dacht je van een jambalaya, pilav of snelle wok? Kan allemaal!

Voor de hele familie

Kip is natuurlijk ook heel family friendly. Kleintjes zijn er vaak dol op. Dat betekent ook dat je vaak met de hele familie kunt genieten van onze kipfilet recepten. Zet vanavond dus eens onze kipsaté met groentesnacks en pindadip op tafel. Of verras je kinderen met kerrie-kiphaasjes met paksoi en sugar snaps. Dat wordt smullen!

Lekkere kipfilet recepten
Kerrie natuurlijk. Pesto. Ketjap. Een frisse citroenmarinade of een pittige currypasta. Je kunt het zo gek niet bedenken of we gebruiken het om de kip op smaak te brengen en zo extra lekkere gerechten te maken. Er zit dus altijd wel iets bij wat je lekker vindt. Voor ieder wat wils!

Gezonde kipfilet recepten

Onze kipfilet recepten zijn vaak ook nog eens heel gezond! Veel van onze gerechten zitten namelijk boordevol groenten. Sperziebonen, spinazie, paprika, broccoli, courgette, prei … you name it. Daarmee krijg je iedere week weer de nodige vitamines en mineralen binnen. Daar word je blij van!

Simpele kipfilet recepten

Ook niet onbelangrijk: simpel koken. We snappen dat je niet altijd tijd en zin hebt om (lang) in de keuken te staan of je helemaal uit te sloven. Daarom hebben we veel snelle en makkelijke kipfilet recepten voor je ontwikkeld. Gerechten die je gewoon thuis kan maken. Ook als je keukenprins(es) bent. Voor lekker eten zonder gedoe.

Meer inspiratie?

Hier vind je ook lekkere, gezonde en makkelijke gerechten: