Couscous met groente (7 heerlijke recepten)

08 oktober 2020 – Leestijd 4 minuten
550 Voorgestoomde Couscous Pittige couscoussalade met ui kidneybonen en fetakaas

Recepten voor couscous met groente zijn razend populair. Dat is terecht, want het is lekker, gezond en je hebt het vaak in een mum van tijd op tafel staan. Zonder dat je daar Jamie Oliver, Ottolenghi of Gordon Ramsay voor hoeft te heten. Bovendien kun je er alle kanten mee uit. Van een tajine met kip tot aan een vegetarische salade. Kortom, je kan er gezond, lekker en gevarieerd mee koken. En zonder gedoe. Alles waar we bij Lassie zo dol op zijn.

Hoog tijd dus om je kennis te laten maken met 7 heerlijke recepten voor couscous met groente!

Maar eerst … hoe maak je het nou klaar?

Koken, stomen, wellen … er zijn heel veel manieren om couscous klaar te maken. De variant die je gewoon in de Nederlandse supermarkt koopt is vaak echter al voorgekookt of -gestoomd, zodat je de couscous alleen nog maar even hoeft te wellen. Hiervoor breng je per 75g couscous 100ml water aan de kook. Als het kookt haal je de pan van het vuur, voeg je de couscous toe, roer je het even door en doe je de deksel op de pan. Na 5 minuten heb je dan heerlijk, luchtige couscous!

De lekkerste recepten voor couscous met groente:

Nu je weet hoe je couscous het best klaar kunt maken, is het tijd om je lekker te laten inspireren door onze lekkerste recepten voor couscous met groente. We hebben een uitgebreide verzameling couscous recepten waaruit we een paar van onze favorieten hebben geselecteerd. Gezond, lekker én gevarieerd. Met vlees, vis of vegetarisch. Er zit dus altijd wel iets bij je waar je zin in hebt. Wat ga jij vanavond maken?

couscous groente

Couscous met gegrilde groente en gehaktballetjes

Draai het vuur maar vast op maximaal (of steek de barbecue aan), want we gaan grillen! Dit eenvoudige recept voor gehakte balletjes met gegrilde groenten heb je binnen een kwartier op tafel staan. Snel, lekker én zonder gedoe, want we gebruiken in dit gerecht namelijk Couscous Maroc. Daar zitten alvast wat heerlijke specerijen en kruiden in, zodat je écht meteen aan tafel kunt!

Check het recept hier.

Pittige couscoussalade met ui, kidneybonen en kaas (vegetarisch)

In een lijstje met recepten voor couscous met groente mag ‘ie simpelweg niet ontbreken: de couscoussalade! Deze vegetarische variant zit met een uien, kidneybonen en tomaten al boordevol groente, maar je kunt er ook makkelijk wat gebakken aubergine extra aan toevoegen. Tel daar zowel harissa als zongedroogde tomatentapenade bij op en je bent verzekerd van een bijzonder smaakvol bordje!

Hier vind je het recept.

Couscous met groente en kip

Onze couscous met groente en kip is zo’n gerecht dat bol staat van Marokkaanse smaken. We brengen de kip namelijk op smaak met ras el hanout. Een heerlijk intens specerijenmengsel dat veel gebruikt wordt in de Arabische keuken en dat perfect past met de zoete en frisse smaken van de peultjes, worteltjes en bosuitjes in dit gerecht. Oh, en ook deze maaltijd is binnen een kwartier klaar. Ook lekker!

Bekijk hier het recept.

Couscous met groente, rozijnen en tonijn

Wie overigens denkt dat er alleen maar Arabische gerechten worden gemaakt met couscous, heeft het mis. Er wordt namelijk ook veel mee gekookt in Italië. Op Sicilië welteverstaan. En er komen heel wat lekkere recepten van dat eiland. Bijvoorbeeld onze Siciliaanse couscous met rozijnen, tonijn en aubergine (of courgette). Een lekker en gezond bordje krachtvoer voor als je gaat sporten!

Het recept staat hier.

Groentetajine met reuzenbonen

Ah, daar is ‘ie dan eindelijk: de groentetajine. Onmisbaar tussen onze lekkerste recepten voor couscous met groente. En wat voor een groente! Deze vegetarische stoof bestaat namelijk uit ui, courgette, pompoen, paprika en natuurlijk de reuzenbonen in een tomatensaus. Daar zitten dus heel wat vitamines en mineralen in. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren, want je kunt er perfect wat seizoensgroenten in kwijt!

En hier is het recept.

couscous groenten

Couscous met groente en labne

Next up, couscous met gestoofde zomergroenten en labne. Dat laatste is een soort uitgelekte yoghurt die veel gegeten wordt in Turkije en het Midden-Oosten. De zachte, romige smaak past perfect bij een bordje kruidige couscous, de bite van kort gestoofde groente en bij de crunch van een geroosterde zaden- en pittenmix. Kortom, alles wat je wilt proeven in één gerecht!

Hier lees je het recept.

Couscous met geroosterde groente en biefstuk

Tot slot hebben we nog een heerlijk recept voor je: couscous met geroosterde groente uit de oven, blokjes gegrilde biefstuk op smaak gebracht met komijn en kaneel en een lekkere, zoete touch van gewelde abrikozen. Een breed palet aan smaken, texturen én vitamines en mineralen. Het is misschien wel ons favoriete recept voor couscous met groente. Die moet je simpelweg eens geprobeerd hebben.

Je vindt het recept hier.