Orzotto met

paddenstoelen, gorgonzola en salie

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
740 kcal
696 Lassie Orzo Orzotto paddenstoelen gorgonzola en salie

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie orzo (275 g)
  • 7 el olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 100 ml droge witte wijn
  • 800 ml warme groentebouillon (van tablet)
  • 600 g gemengde paddenstoelen
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 200 g gorgonzola, in blokjes
  • 3 takjes salie

Optioneel:

  • 75 g walnoten

Bereidingswijze

  1. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Schep de orzo erdoor. Voeg de wijn toe en laat de pasta de wijn opnemen.
  2. Schenk de bouillon in 2 porties bij de orzo. Laat de orzo de bouillon zachtjes kokend opnemen alvorens de volgende portie toe te voegen. Kook de orzo in 10 min. beetgaar. Roer regelmatig zodat de orzo niet aan de bodem van de pan plakt.
  3. Veeg intussen de paddenstoelen schoon en scheur of snijd ze in plakjes. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in 4 min. gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Verhit in een kleine koekenpan de laatste 3 el olijfolie. Bak de blaadjes van de takjes salie snel knapperig. Schep ze uit de pan en laat uitlekken; laat ze niet te donker kleuren want dan wordt de smaak bitter.
  5. Neem de orzo van het vuur. Schep de gorgonzola en de paddenstoelen door de orzo. Schep de orzo in 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de krokante salieblaadjes.

Tip: Hak een handvol walnoten grof en bestrooi de risotto ermee.

Variatietip: Vervang voor een mildere smaak de gorgonzola door magor (een combinatiekaas van mascarpone en gorgonzola) of alleen mascarpone.

Bevat p.p.: 740 kcal, 23 g eiwit, 42 g vet waarvan 14 g verzadigd, 62 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Orzo 275g tekst wit
Orzo

Orzo is een verrassend alternatief voor rijst, bijvoorbeeld in een salade of risotto-gerechten. Het is pasta in rijstvorm en heeft een zachte smaak en bite.