Bereidingswijze
- Breng de bouillon aan de kook.
- Verhit in de tussentijd de olie in een hapjespan, voeg de spekjes toe en bak ze in 5 minuten goudbruin. Voeg de uien toe en bak nog 5 minuten mee. Blus de pan af met de wijn en laat 2 minuten inkoken. Voeg de orzo toe. Schenk de helft van de bouillon erbij, roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Kook de orzo in 10-11 minuten gaar. Controleer zo nu en dan of de orzo niet aan de bodem van de pan plakt.
- Roer halverwege beetje bij beetje de spinazie erdoor. Voeg de volgende pluk toe als de spinazie is geslonken. Voeg de resterende bouillon toe en proef of de orzo gaar is.
- Verdeel de orzo-risotto over 4 diepe borden, schep de mascarpone erop. Maal er verse peper over.
Tip: Bestrooi de orzo-risotto met de versgeraspte Parmezaanse kaas en zonnebloempitjes. Meer groente? Snij de broccoli in kleine roosjes en maal deze vervolgens in de keukenmachine. Roer bij stap 3 de broccoli 'rijst' door de orzo.
Bevat p.p.: 625 kcal. 23 g eiwit, 30 g vet waarvan 12 g verzadigd, 57 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel