Italiaanse orzo-risotto met spekjes en mascarpone

Italiaanse orzo-risotto met spekjes en mascarpone met spekjes en mascarpone

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
625 kcal
Download recept

Ingrediënten

800 ml kippenbouillon (van tablet)

  • 2 eetlepels olie
  • 200 g gerookte magere spekreepjes
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 250 ml droge witte wijn
  • 275 g Lassie Orzo
  • 450 g verse spinazie
  • 4 eetlepels mascarpone

Optioneel

  • 1 stuk Parmezaanse kaas, versgeraspt
  • 6 eetlepels zonnebloempitjes, geroosterd
  • 400 g broccolirijst (bakje)

Bereidingswijze

  1. Breng de bouillon aan de kook.
  2. Verhit in de tussentijd de olie in een hapjespan, voeg de spekjes toe en bak ze in 5 minuten goudbruin. Voeg de uien toe en bak nog 5 minuten mee. Blus de pan af met de wijn en laat 2 minuten inkoken. Voeg de orzo toe. Schenk de helft van de bouillon erbij, roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Kook de orzo in 10-11 minuten gaar. Controleer zo nu en dan of de orzo niet aan de bodem van de pan plakt.
  3. Roer halverwege beetje bij beetje de spinazie erdoor. Voeg de volgende pluk toe als de spinazie is geslonken. Voeg de resterende bouillon toe en proef of de orzo gaar is.
  4. Verdeel de orzo-risotto over 4 diepe borden, schep de mascarpone erop. Maal er verse peper over.

Tip: Bestrooi de orzo-risotto met de versgeraspte Parmezaanse kaas en zonnebloempitjes. Roer bij stap 3 de broccolirijst door de orzo.

Bevat p.p.: 625 kcal, 23 g eiwit, 30 g vet waarvan 12 g verzadigd, 57 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Orzo

Orzo

Orzo is een verrassend alternatief voor rijst, bijvoorbeeld in een salade of risotto-gerechten. Het is pasta in rijstvorm en heeft een zachte smaak en bite.

Bekijk product

Ontdek onze recepten