2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x orzo met groenten

1 okt. 2024 – Leestijd 4 min
718 Lassie volkoren orzo orzosalade spinazie pancetta geitenkaas liggend beeld

Met orzo maak je lekker én gezond avondeten. Dat bewijzen deze 10 recepten voor orzo met groenten wel. Lekker met groene asperges en kip, als Griekse salade met feta of als handige one pot meal. Bekijk ze allemaal en laat je verrassen!

668 Orzo Gevulde courgette orzo alla carbonara

Gevulde courgette met orzo alla carbonara

Misschien denk je er niet meteen aan, maar je kunt orzo heel goed gebruiken om groenten mee te vullen. Neem bijvoorbeeld eens een bolcourgette en vul ‘m met een onze orzoversie van pasta alla carbonara. Een heerlijk en makkelijk gerecht dat je bijna alleen nog maar even in oven hoeft te schuiven. Ook lekker met paprika!


Bekijk het recept

717 Lassie volkoren orzo eenpans tomatenorzo kip olijven rozemarijn liggend beeld

Eenpans-tomatenorzo met kip, olijven en rozemarijn

Zoete tomatenblokjes, kruidige rozemarijn en olijven met een volle smaak. Deze one pot meal met kip heeft het hele pakket. En eet je vegetarisch? Geen probleem. Met dit recept kun je namelijk alle kanten op. Vervang de kip dan bijvoorbeeld eens door gehalveerde champignons. Sowieso goed om toe te voegen als je wat meer groenten wilt eten!

Bekijk het recept

718 Lassie volkoren orzo orzosalade spinazie pancetta geitenkaas liggend beeld

Volkoren orzosalade met spinazie, knapperige pancetta en geitenkaas

Yep, bij Lassie hebben we nu ook Volkoren Orzo. Daarmee krijg je nog meer vezels binnen. Ideaal dus voor een vullende maaltijdsalade met orzo en groenten. Ga bijvoorbeeld voor deze variant met spinazie, rode ui en cherrytomaatjes. Daarmee zit je altijd goed. Zeker weten.

Bekijk het recept

Tip: Check ook 3x orzo salade voor nog meer inspiratie!

695 Lassie Orzo Geroosterde spruiten kipfilet en amandel

Orzo met gegrilde groenten en kipfilet

Voor dit recept met orzo en gegrilde groenten kun je ons wel wakker maken. Bij dit gerecht rooster je namelijk spruitjes en rode uien in de oven en breng je ze op smaak met een mengsel van sinaasappelrasp, gehakte olijven en blaadjes tijm. Dat geeft een bijzonder fris accent aan je avondeten. Moet je eens proberen!

Bekijk het recept

716 Lassie volkoren orzo orzo courgette rode pesto oesterzwammen liggend beeld

Volkoren orzo met courgette, rode pesto en krokante oesterzwammen

Lekker en gezond avondeten hoeft niet moeilijk te zijn. Dit gerecht met courgette en krokant gebakken oesterzwammen zit dankzij de rode pesto bijvoorbeeld boordevol smaak en bevat nog minder dan 400 kcal per portie. Bovendien staat ‘ie in amper 20 minuten al op tafel. Ook wel eens fijn!

Bekijk het recept

523 Italiaanse orzo risotto spekjes mascarpone

Italiaanse orzo-risotto met spekjes en mascarpone

Deze Italiaanse orzo-risotto (lees: orzotto) is misschien iets sneller klaar en makkelijker te maken dan een traditionele risotto, maar minstens net zo smeuïg. Al komt dat misschien ook omdat we er nog wat romige mascarpone doorheen roeren. Lekker met spekjes, spinazie en kleine roosjes broccoli voor de extra groenten!

Bekijk het recept

Tip: Nog meer orzotto recepten zien? Check Orzotto: 5x risotto van orzo!

694 Lassie Orzo Pompoenstoof rozemarijn en kikkererwten

Orzo met groenten, rozemarijn en krokante kikkererwten

Met een stoofschotel of soep eet je vaak ongemerkt veel meer veggies. Een voorbeeld: je maakt deze orzo met groenten als pompoen, pastinaak of zoete aardappel … of alle drie. Vroeg daar nog wat crunchy kikkererwten uit de oven aan toe en je hebt een feestje op je bord. Lekker met een rood pepertje voor een pittige touch!

Bekijk het recept

520 Orzo Frisse orzo avocadosalade tomaatjes fetadressing

Griekse orzo-avocadosalade met tomaatjes en feta

Met komkommer, sla, tomaatjes en kalamata olijven (optioneel) lijkt dit recept misschien op je typische Griekse salade. Toch is dit gerecht net even anders dan je gewend bent. En niet alleen door de romige avocado. Het verschil zit ‘m in de dressing. Die maken we namelijk door de feta en yoghurt te mengen. Heer-lijk!


Bekijk het recept

522 Orzo Knapperige romainsalade kip orzo ansjovisdressing

Orzo met knapperige romainesalade, kip en ansjovisdressing

Dan een andere klassieker: de caesar salad. En ook daar geven we met orzo en groenten een bijzondere twist aan. Je maakt dit gerecht namelijk niet alleen met knapperige sla en kip, maar we voegen er ook minikomkommers, rode appel en groene asperges (of sperziebonen) aan toe. Serveer met een gekookt eitje en Parmezaanse kaas!

Bekijk het recept

635 Orzo Eenpans orzo

Orzo met champignons, spinazie en zongedroogde tomaat

En last but not least in dit lijstje met recepten voor orzo met groenten: orzo met champignons, spinazie en zongedroogde tomaat. Een vegan eenpansgerecht van Living The Green Life dat perfect is voor op een druilerige herfstdag. Vooral omdat je het door de chilivlokken wel weer lekker warm krijgt!

Bekijk het recept

Meer inspiratie nodig?

Laat je dan lekker inspireren door al onze orzo recepten!