Culinaire rijst: 7 makkelijke recepten om indruk te maken

13 september 2021 – Leestijd 3 minuten
582 Risotto Cannelloni di risotto

Heb je een date? Iemand verrassen? Of gewoon laten zien dat je goed kunt koken? Dan zit je met deze culinaire rijstrecepten wel goed. We hebben namelijk een aantal makkelijke recepten om indruk te maken voor je verzameld en op een rijtje gezet. Bijzondere, mooie én lekkere gerechten die je zo in een restaurant zou kunnen serveren, maar die je gewoon zelf thuis kunt maken. Benieuwd? Let’s go!

Saltimbocca met champignonrisotto

Saltimbocca is een kalfsschnitzel omwikkeld met salie en Parmaham. Dat klinkt al restaurantwaardig. En ook risotto vind je regelmatig op de kaarten van de betere eettentjes. Combineer je die twee dan krijg je deze saltimbocca met champignonrisotto. Lekker met seizoensgroenten als groene asperges, sperziebonen of spruitjes. Serveer de juiste wijn bij je risotto en het is echt een recept om indruk te maken.

Tip:
Nog nooit risotto gemaakt? Lees hier hoe je dat in 6 simpele stappen doet.

Kruidige kip-biryani met gele rijst en koriander

Biryani is één van de populairste Midden-Oosterse en Zuid-Aziatische gerechten. En niet zonder reden, want het is een gerecht bomvol smaak. En dankzij de felle kleuren ziet dit recept er ook nog eens heel feestelijk uit. Kortom, alle ingrediënten van een goed recept om indruk mee te maken. Neem van tevoren wel ruim de tijd (ca. 4 uur) om de kip te marineren en je hebt gegarandeerd succes!

Kruidige kip-biryani met gele rijst en koriander

Aubergine met hazelnootrijst en feta (vegetarisch)

Gevulde groenten uit de oven zijn meestal wel indrukwekkend om te zien en dat geldt zeker voor deze aubergine met hazelnootrijst en feta. Eén van de meest makkelijke recepten om indruk te maken, want je laat de oven grotendeels het werk doen. Handig voor grote groepen, want je kunt het meeste al van tevoren doen. Hoef je het op het moment suprême alleen nog maar in de oven te schuiven.

Paella met vis en garnalen

In zomerse sferen? Dan zijn onze paellarecepten de ideale recepten om indruk te maken. Vooral deze paella met vis, garnalen en mosselen ziet er imposant uit. Een echte culinaire rijstklassieker met de smaken van chorizo en zeevruchten in één. Zeg daar maar ‘ns nee tegen. En geen zorgen: het is echt niet moeilijk om te maken én staat vaak met een half uurtje al op tafel!

Lees ook Paella maken: alles over rijst, kruiden en bereiding

Paella maken: alles over rijst, kruiden en bereiding

Milde Maleisische linzencurry met wortelpickle (vegan)

Curry. Meestal lekker én gezond comfort food, maar soms ook echt een culinair hoogstandje en te bestellen in een restaurant. In die laatste categorie valt deze milde Maleisische linzencurry met wortelpickle van kookboekenschrijfster en vegan foodblogger Milou van der Will. Het schoolvoorbeeld van hoe je met simpele ingrediënten toch iets bijzonders en unieks op tafel kunt zetten.

Kippilav met kaneel en kardemom

Denk je aan recepten om indruk te maken, dan denk je aan de Indiase keuken. Want met al die specerijen, geuren en kleuren zet je altijd wel weer iets unieks op tafel. Deze kippilav met kaneel en kardemom van Paulami Joshi, bijvoorbeeld. Daarmee laat je zien dat je de kunst van het koken tot in de puntjes beheerst - en je hoeft eigenlijk alleen maar de stappen uit het recept te volgen. Makkelijker wordt het niet. En lekkerder ook niet.

Cannelloni di risotto

We eindigen deze lijst met makkelijke recepten om indruk te maken zoals we ‘m begonnen zijn: met risotto. Maar dan wel even anders. Bij deze cannelloni di risotto maken we namelijk rolletjes van spinazierisotto en achterham en vervolgens bakken we die met tomatensaus en lekker wat mozzarellakaas goudbruin in de oven. Dat wordt een plaatje en het is ook nog eens heel, heel erg lekker. Zeker met een frisse rucolasalade erbij!