2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Lassie Favo’s: 10x winter risotto

31 jul. 2024 – Leestijd 3 min

Bij Lassie gaat er iedere dag van het jaar wel een risotto in. Maar op een natte, koude winterdag geniet je soms nog nét even wat meer van zo’n smeuïg bordje. Daarom zetten we hier onze 10 beste winter risotto recepten voor je op een rij.

Eet smakelijk!

26 Risottorijst Risotto primavera
Risottorijst - Paddenstoelenrisotto met spekjes

1. Paddenstoelerisotto met spekjes

Dit gerecht heeft simpelweg alles in zich. De gebakken paddenstoelenmelange en krokante spekjes geven dit gerecht namelijk een heerlijke bite die perfect samengaat met de zachte risottorijst die je extra smeuïg maakt met Parmezaanse kaas en een klontje boter. Comfort food op z’n best.

Bekijk het recept

Tip: Lees ook Paddenstoelen bakken: tips & recepten en ontdek hoe je nóg meer smaak uit je paddenstoelen haalt!

583 Risotto Risotto alla Milanese

2. Risotto alla Milanese

Een echte klassieker onder de risotto’s, deze risotto alla Milanese. En niet zonder reden, want je maakt dit gerecht namelijk met saffraan. Die geeft de rijst die kenmerkende gele kleur. Wij serveren ‘m hier gewoon met Parmezaanse kaas, maar je kunt er bijvoorbeeld ook wat Italiaans stoofvlees of een gegrilde kipfilet bij serveren.

Bekijk het recept

Risotto Rijst Risotto Met Spinazie Ei En Geitenkaas

3. Risotto met spinazie, ei en geitenkaas

Een dagje vega? Maak dan eens deze risotto met spinazie, ei en geitenkaas. Niet per se heel winters recept, maar wel gewoon eentje om lekker van te genieten als je na een dag hard werken verkleumd thuis komt uit je werk. Bestrooi met pijnboompitjes voor een extra luxe touch. Heb je wel verdiend!

Bekijk het recept

699 Lassie Risotto Risotto met parmaham peer witlof honing en tijm top

4. Risotto met Parmaham, peer, witlof, honing en tijm

Wat te vieren? Je partner verrassen? Pak vanavond lekker uit en zet deze risotto met Parmaham, peer, witlof, honing én tijm op tafel. Een goed gevulde winter risotto met prosciutto en prosecco. Daarmee weet je zeker dat het smullen wordt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de honing-tijm witlof!

Bekijk het recept

167 Rapido Risotto Rapido Risotto gorgonzola NIEUW

5. Groene risotto met gorgonzola

Een vegetarische winter risotto waarbij we voor de verandering eens wat gorgonzola door de rijst mengen. Daardoor wordt de risotto extra romig en krijgt ‘ie een beetje een lichtpikante en ietwat kruidige smaak. Lekker met spinazie en pijnboompitjes of bijvoorbeeld rucola en walnoot. Waar je maar zin in hebt.

Bekijk het recept

698 Lassie Risotto Portobello rodewijnrisotto met cranberrys rozemarijn en oude geitenkaas top

6. Portobello met rode wijnrisotto, cranberry’s, rozemarijn en oude geitenkaas

Deze bijzondere winter risotto kun je zo serveren met kerst als je indruk wilt maken op je schoonfamilie. Daarbij ziet hij er overigens niet alleen feestelijk uit, maar zit deze risotto dankzij de zoete cranberry’s, kruidige rozemarijn én scherpe geitenkaas ook nog eens bomvol smaak. Ook niet onbelangrijk!

Bekijk het recept

Risottorijst Saffraanrisotto Met Pompoen En Amandel

7. Saffraanrisotto met pompoen en amandel

Met deze vegetarische saffraanrisotto met pompoen en amandel kun je alle kanten op. Het recept is op zichzelf al heel lekker, maar je kunt hem bijvoorbeeld ook serveren met wat vlees om er een extra luxe touch aan te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een malse kippendij of gebakken kalfsschnitzel erbij?

Bekijk het recept

Rapido Risotto Romige Risotto Met Champignons

8. Romige risotto met champignons

Soms heb je geen tijd of zin om lang in de keuken te staan. Zeker niet als je de hele dag al hard gewerkt hebt. Gelukkig kun je ook dan gewoon genieten van een lekkere winter risotto. Deze variant met champignons, crème fraîche en bieslook maak je namelijk met Rapido Risotto waardoor ‘ie al in 20 minuten op tafel staat!

Bekijk het recept

Zilvervliesrijst Linzen Boerenkool Linzenrisotto Met Gegrilde Portobello

9. Boerenkool-linzenrisotto met gegrilde portobello

Zeg je winter, dan zeg je boerenkool. En daar kun je niet alleen stamppot mee maken. De groente past ook heel goed in een risotto. Dat bewijst deze boerenkool-linzenrisotto wel. Een stevige winter risotto waar je ook prima wat knolselderij of pastinaak in kwijt kunt. Daar kom je de avond wel mee door!

Bekijk het recept

Tip: Er is nog veel meer lekkers te maken met boerenkool. Nieuwsgierig? Check 5x boerenkool anders!

582 Risotto Cannelloni di risotto

10. Cannelloni di risotto

En tot slot een klapper van een gerecht: onze cannelloni di risotto. Een heerlijke winter risotto waarbij we rolletjes achterham vullen met risotto en vervolgens met een smaakvolle tomatensaus en wat plakken mozzarella afbakken in de oven. Beter wordt het deze winter niet.

Bekijk het recept