2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x herfst risotto recepten

11 jul. 2023 – Leestijd 3 min

Wat heb je nodig als het echt herfstweer is? Juist. Een goed bordje smeuïge risotto. En daarom zetten we 10 van onze favoriete herfst risotto recepten voor je op een rijtje. Met paddenstoelen, pompoen en andere herfstgroenten. Laat je inspireren!

Risotto Rijst Ovenrisotto Met Champignons En Doperwten
Risottorijst - Paddenstoelenrisotto met spekjes

1. Paddenstoelenrisotto met spekjes

Deze paddenstoelenrisotto met spekjes is misschien wel de ultieme herfst risotto. Met gemengde paddenstoelen uit het seizoen, gerookt ontbijtspek en natuurlijk Parmezaanse kaas is het een echte smaakbom. Perfect om je aan op te warmen als het buiten koud en nat is.

583 Risotto Risotto alla Milanese

2. Risotto alla Milanese

Next up, de risotto alla Milanese. Een echte klassieker op zich. Zeker in de herfst, want je kunt dit gerecht een extra volle smaak geven door 2 mergpijpjes mee te garen of door ‘m bijvoorbeeld te serveren met stoofvlees, crispy bacon of weer wat gebakken paddenstoelen. Waar je maar zin in hebt!

Risotto Rijst Risotto Met Spinazie Ei En Geitenkaas

3. Risotto met spinazie, ei en geitenkaas

Spinazie en ei zijn twee handen op één buik. Maar de groene groente gaat ook heel goed samen met geitenkaas. Combineer je dat allemaal in één gerecht, dan krijg je deze vegetarische risotto met spinazie, ei en geitenkaas. Een stevige herfst risotto met lekker veel groenten en pijnboompitjes voor wat crunch!

699 Lassie Risotto Risotto met parmaham peer witlof honing en tijm top

4. Risotto met parmaham, peer, witlof, honing en tijm

Ook deze risotto met parmaham, peer, witlof, honing en tijm

is een echte herfst risotto vol verschillende smaken en texturen. Het bittere van de witlof past namelijk heel goed bij zowel het zoete van de peer en honing als het zoute van de parmaham. Daarmee is bijna iedere hap weer anders. Zeker als je het gerecht bestrooit met wat gehakte hazelnoten!

696 Lassie Orzo Orzotto paddenstoelen gorgonzola en salie

5. Orzotto met paddenstoelen, gorgonzola en salie

Misschien een beetje een vreemde eend in de bijt, maar daarom niet minder lekker: orzotto. Dat is risotto gemaakt van orzo (pasta in rijstvorm). Deze variant met paddenstoelen, gorgonzola en salie is op en top herfstig en mag dus ook eigenlijk niet ontbreken in een lijstje met herfst risotto recepten.

Meer weten? Lees ook Orzotto: 5x risotto van orzo!

Vegan Saffraanrisotto Pompoen Spinazie Bruine Amandelen

6. Saffraanrisotto met pompoen en amandel

Pompoen. Misschien wel de enige echte herfstgroente. En daarmee kun je dus ook een hele lekkere herfst risotto maken. Wij zetten graag deze saffraanrisotto met pompoen en amandel op tafel. Een vegetarisch gerecht met lekker veel kleur en smaak. Daar wordt je gegarandeerd weer vrolijk van op een dag met droevig herfstweer.

582 Risotto Cannelloni di risotto

7. Cannelloni di risotto

Cannelloni bestaat eigenlijk uit grote gevulde pijpen van pasta. Maar in dit recept voor cannelloni di risotto gebruiken we plakjes achterham om buisjes te maken en vullen we die vervolgens met een risotto met spinazie en ricotta. Daarna bakken we de cannelloni nog met tomatensaus en mozzarella in de oven. Dat is pas echt comfort food.

Zilvervliesrijst Linzen Boerenkool Linzenrisotto Met Gegrilde Portobello

8. Boerenkool-linzenrisotto met gegrilde portobello

Als het buiten guur is, dan krijgen we met z’n allen weer zin in boerenkool. Maar maak dan eens deze boerenkool-linzenrisotto met gegrilde portobello. Dat is weer eens wat anders dan zo’n saaie stamppot. Bovendien maken we ‘m met een gegrilde portobello in plaats van rookworst ook vegetarisch. Goed voor het milieu en je portemonnee!

698 Lassie Risotto Portobello rodewijnrisotto met cranberrys rozemarijn en oude geitenkaas top

9. Portobello met rode wijn risotto

Ook het rode wijn seizoen begint weer in september en oktober! Perfect dus als basis voor een herfst risotto. Wij gebruiken het bijvoorbeeld in dit recept voor portobello met rode wijn risotto, cranberry’s, rozemarijn en oude geitenkaas. Een indrukwekkend gerecht dat je ook zo met kerst kunt serveren!

Risotto Rijst Ovenrisotto Met Champignons En Doperwten

10. Ovenrisotto met champignons en doperwten

Deze ovenrisotto met champignons en doperwten is misschien wel één van de makkelijkste herfst risotto recepten. In plaats van steeds te blijven roeren, laten we de oven namelijk het meeste werk doen. Kun je ondertussen mooi die champignons en bacon lekker krokant bakken. Moet je simpelweg eens geprobeerd hebben.