2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Lassie Favo’s: 10 biefstuk recepten

20 sep. 2023 – Leestijd 3 min

Biefstukje bakken? Maak vanavond één van deze 10 biefstuk recepten. Net even anders, maar minstens net zo lekker. Ook met reepjes!

626 Pandanrijst Pittige Thaise tomatenrijst biefstuk Variatie Klassieker 1
Zilvervliesrijst Oosterse Biefstuk Met Bimi

1. Oosterse biefstuk met bimi en zilvervliesrijst

Ga op de Japanse tour met deze Oosterse biefstuk met bimi en zilvervliesrijst! Een smaakvol gerecht, boordevol eiwitten en niet al te veel calorieën. Lekker en gezond dus. Serveer eventueel met wat cashewnoten voor wat extra crunch en je hebt je nieuwe favoriet te pakken. Gegarandeerd.

Rijke Roerbakrijst Wit Biefstuk Met Tomaat En Sperzieboontjes

2. Biefstuk met tomaat en sperzieboontjes

Deze biefstuk met tomaten en sperzieboontjes is misschien wel één van onze favoriete biefstuk recepten. Vooral omdat we het vlees omwikkelen met ontbijtspek voordat we het in de grillpan bakken. Zo geven we er namelijk nóg meer smaak aan. Lekker met een jus van bijvoorbeeld ketjap of balsamico!

Couscous Biefstuk En Tomaten Met Abrikozen Uit De Oven

3. Biefstuk met tomaat en abrikozen uit de oven

Biefstuk en geroosterde groenten zijn een match made in heaven. Dat bewijst dit recept voor biefstuk met tomaat en abrikozen uit de oven wel. Een lekker gerecht met een Mediterraans tintje door de geurige combinatie van kaneel en komijn, zoete abrikoosjes en een bedje van fluffy couscous. Wat wil je nog meer?

610 kant en klaar poke bowl rijst Beef pokébowl krokante nori zoetzure radijs

4. Beef poké bowl met krokante nori en zoetzure radijs

Bij een poké bowl denk je misschien aan rauwe zalm, tonijn of andere vis. Maar je kunt er ook heel goed eentje maken met biefstuk. Zet vanavond bijvoorbeeld eens deze beef poké bowl met krokante nori en zoetzure radijs op tafel. Knapperige, fris en een tikkeltje pittig dankzij de sriracha!

Minuutje Zilvervliesrijst Quinoa En Granen Biefstuk Met Broccoli En Zilvervliesrijst Quinoa En Granen

5. Biefstuk met broccoli, zilvervliesrijst, quinoa en granen

Geen tijd om te koken? Maak deze biefstuk met broccoli, zilvervliesrijst, quinoa en granen. In dit recept wok je de groenten namelijk snel gaar. En je verwarmt ons Minuutje Zilvervliesrijst + quinoa en 4 granen in de magnetron terwijl je ondertussen de biefstuk bakt. Op die manier kun je vaak al binnen een kwartier aan tafel!

Biefstuk Stroganoff Met Champignons

6. Bief Stroganoff

Bief stroganoff is een echte klassieker onder de biefstuk recepten. En niet zonder reden, want bijna iedereen houdt wel van biefstukreepjes en champignons in een romige saus. Wij serveren het gerecht bijvoorbeeld met spruitjes, maar je kunt er ook andere groenten voor gebruiken om er een gezonde maaltijd van te maken!

653 Basmatirijst Pittige Sichuan hotpot bief wortel paksoi

7. Pittige sichuan hotpot met bief, wortel en paksoi

Even een heel ander biefstuk recept: pittige sichuan hotpot met bief, wortel en paksoi. Een hotpot is een soort Chinese fondue waarbij je vlees en groenten gaart in een grote pan met bouillon. En daar kun je dus ook heel goed wat dunne biefstukreepjes voor gebruiken. Of je maakt er spiesjes van. Kan ook!

Pandanrijst Bief Met Muntsalsa Pandanrijst En Sugarsnaps

8. Bief met muntsalsa, pandanrijst en sugarsnaps

Zin in een lichte maaltijd? Deze bief met muntsalsa, pandanrijst en sugarsnaps is je vriend. Het gerecht bevat namelijk maar ongeveer 500 kcal per portie en zit boordevol smaak. Pittige currykruiden, zoute vissaus, zoete mangoblokjes en wat frisse limoen en munt om het af te maken. Iedere hap is daarmee weer een feestje!

Bloemkool Met Oosterse Champignonsaus En Pandanrijst

9. Tartaartje met Oosterse champignonsaus

Ook een gerecht met Duitse biefstukjes kan natuurlijk niet ontbreken in een lijstje met de lekkerste biefstuk recepten. En bij Lassie geven we er graag een Aziatische draai aan. Dit tartaartje met Oosterse champignonsaus maak je namelijk met teriyaki. Past verrassend goed bij de bloemkool en bieslook!

626 Pittige Thaise tomatenrijst biefstuk

10. Pittige Thaise tomatenrijst met biefstuk

Deze pittige Thaise tomatenrijst met biefstuk is één van onze makkelijkste biefstuk recepten …maar niet minder lekker! Want ook de rijst zit in dit gerecht namelijk bomvol smaak. Je bakt de korrels namelijk samen met de ui, tomaat en Thaise currypasta. De ideale basis voor een goed stukje vlees!

Nog meer biefstuk recepten?

Nog meer ideeën voor het avondeten nodig? Je vindt nog meer lekkere biefstuk recepten tussen al onze rundvlees recepten!