Zin in een visje? Ga dan eens voor vis uit de oven! Met deze makkelijke, lekkere en gezonde recepten komt het altijd goed. Laat je inspireren!
Zalm met kruidenboter en tomaat uit de oven
Deze zalm met kruidenboter en tomaat is misschien wel onze lekkerste vis uit de oven. De kruidenboter geeft de vis namelijk een heerlijke, volle smaak. Snel en simpel. Tel daarbij ook nog wat sperzieboontjes, paprika en geroosterde cherrytomaatjes bij op en je hebt een echte klassieker te pakken. Zeker weten.
Kleurige quinoa met Braziliaanse vis
Houd je wel van een beetje pit? Maak dan eens deze kleurige quinoa met Braziliaanse vis. Hierbij maak je met ui, knoflook, een rood pepertje en wat limoensap namelijk een lekkere spicy tomatensaus waar je vervolgens de kabeljauw in gaart. Gewoon in een ovenschaal, half uurtje op 200 °C. Kan bijna niet mis gaan.
Zalm met romige spinazie
Spinazie en vis uit de oven zijn twee handen op één buik. Dat maakt deze zalm met romige spinazie dan ook één van onze populairste recepten. Niet zo gek, want we geven met paneermeel (of fijngewreven beschuiten) de zalm een extra krokant korstje. Maakt het net even wat specialer. Lekker met wat pijnboompitten voor een Italiaanse touch!
Tip: Fan van zalm? Check dan ook 5x zalm uit de oven!
Toverrijst met kabeljauw en broccoli
Liever witte vis uit de oven in plaats van zalm? Dan moet je dit recept voor Toverrijst met kabeljauw en broccoli eens proberen. Een gerecht met broccoli en tomaat, op smaak gebracht met peterselie, dille en een saus van tomatenpuree en Griekse yoghurt. Lekker fris en lekker licht. Ideaal voor op een warme, zomerse dag.
Scholfilet met gele rijst en zoete tomaat
Een recept voor vis uit de oven met een Marokkaanse accent! Voor dit gerecht wrijven we de scholfilets namelijk in met mix van sinaasappelsap en ras el hanout en daarna gieten we er nog een mengsel van sinaasappelrasp, honing, gember en rode peper erover. Dat wordt een feestje voor je smaakpapillen. Gegarandeerd.
Gegratineerde orzo met boerenkool, zalm en mozzarella
Orzo is een soort pasta, maar dan in de vorm van rijst. Een lekkere basis voor Griekse of Italiaanse vis uit de oven. Neem bijvoorbeeld deze gegratineerde orzo met boerenkool, zalm en mozzarella. Een rijke visschotel waar je het weer warm van krijgt als je op een koude, regenachtige dag thuis komt uit je werk!
Gevulde Mexicaanse puntpaprika’s met rijst, tonijn en cheddarkaas
Ooit gehoord van een tuna melt? Dat is een broodje met tonijn en gesmolten kaas. Maar door puntpaprika’s te vullen met rijst, tonijn en cheddar kun je er natuurlijk ook prima avondeten van maken. Lekker met nacho’s, een blikje maïs en wat guacamole on the side. Precies zoals het hoort!
Zalmpakketje met parelcouscous en venkel
Voor een vispakketje leg je je vis, groenten en andere ingrediënten op wat bakpapier en/of aluminiumfolie. Vervolgens vouw je het dicht als een pakketje en bak je het af. De vis en groenten garen dan in hun eigen vocht. Zo behoud je maximale smaak. Probeer dit zalmpakketje met parelcouscous en venkel maar eens. Een cadeautje op je bord!
Pittige kabeljauw met limoen uit de oven
Voor een vispakketje leg je je vis, groenten en andere ingrediënten op wat bakpapier en/of aluminiumfolie. Vervolgens vouw je het dicht als een pakketje en bak je het af. De vis en groenten garen dan in hun eigen vocht. Zo behoud je maximale smaak. Probeer dit zalmpakketje met parelcouscous en venkel maar eens. Een cadeautje op je bord!
Kruidige zalm met gestoomde groenten
En als laatste in dit lijstje met recepten voor vis uit de oven: kruidige zalm met gestoomde groenten. Bij dit gerecht brengen we de zalm op smaak met een mix van ui, rode peper, koriander en limoen en bakken we ‘m in een laagje kokosmelk. Dat maakt de vis lekker fris, pittig en romig tegelijkertijd. Lekker met gestoomde broccoli, wortelen en peultjes!
Nog meer vis recepten?
Check dan ook 15x inspiratie voor rijst met vis voor nog meer lekkere, makkelijke en gezonde recepten. Van salade tot curry!