Jij gaat iets met bimi maken. Goed idee, want het is een lekkere en gezonde groente. Maar hoe moet je die bimi bereiden? Moet je de groente roerbakken, koken of roosteren in de oven? Dat laten we je zien. Inclusief 5 makkelijke recepten!
Veelgestelde vragen over dit onderwerp
Bimi is een kruising tussen broccoli en een Chinese stengelkool (kailan). Daardoor krijg je een soort lange stengels met kleine broccoliroosjes aan het uiteinde. We noemen dan ook wel aspergebroccoli of broccolini en je kunt het net als broccoli koken, bakken, stomen of roosteren in de oven. Vooral lekker in Aziatische gerechten!
Bimi heeft een kooktijd van ongeveer 4-6 minuten. Daarmee is de groente lekker snel klaar. Bovendien heb je er niet zoveel water voor nodig. Een klein laagje, ongeveer tot de broccolini net onder staat, is vaak al voldoende. Denk je dat je groente klaar is? Prik dan met een vork in de stengel. Als die zacht is, kun je aan tafel!
Bimi kun je zeker bakken! De groente doet het bijvoorbeeld erg goed in roerbakgerechten. Na 5 minuutjes wokken zijn ze gaar en nog lekker knapperig. Je kunt ze trouwens ook goed grillen (8-10 minuten en regelmatig omdraaien) of roosteren in de oven. Op 200 graden zijn ze dan ongeveer in een kwartiertje al klaar.
Bimi stomen is zeker gezond! Door te stomen behoud je namelijk ook alle wateroplosbare vitamines en daarnaast heeft de groente ook een iets sterkere smaak. Je krijgt wat dat betreft dus meer waar voor je geld. Bovendien gaat het ook heel snel. Na ongeveer 4 minuten in een stoommandje of vergiet is de aspergebroccoli al gaar!