2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x de lekkerste risotto van Lassie

26 jun. 2024 – Leestijd 3 min

Vanavond genieten van een Italiaanse risotto? Met de lekkerste risotto recepten van Lassie wordt het altijd een succes. Check ze allemaal en laat je inspireren!

711 Lassie bijnaklaar risotto eenpansrisotto met groene groenten parmaham en pecorino liggend
Rapido Risotto Romige Risotto Met Champignons

1. Risotto met champignons

Deze romige risotto met champignons is de onbetwiste nummer één. Niet alleen omdat dit gerecht door de crème fraîche extra romig wordt, maar vooral ook omdat ‘ie heel eenvoudig te maken is. Naast crème fraîche heb je namelijk alleen een ui, champignons (of andere paddenstoelen), bouillon en wat Parmezaanse kaas nodig. Lekker met bieslook!

Naar de risotto met champignons

Rapido Risotto Romige risotto met kip nieuw

2. Risotto met kip

De lekkerste risotto met kip is deze romige risotto met kipkarbonades, sjalotjes, wortel en bleekselderij. En ook dit gerecht maken we weer extra romig door op het eind wat slagroom door de rijst te mengen. Daarbij breng je het geheel op smaak met Parmezaanse kaas of geitenkaas en oregano of basilicum. Het is maar net waar je zin in hebt!

Naar de risotto met kip

166 Rapido Risotto Paprikarisotto garnalen nieuw

3. Risotto met garnalen

Een risotto met garnalen is altijd een goed idee. Zeker als er ook nog eens heel wat groenten in zitten zoals in dit recept met (gele) paprika en groene asperges. En ook niet onbelangrijk: we maken dit gerecht met Rapido Risotto. Die is een stuk sneller klaar, waardoor je vaak al in 20 minuten aan tafel zit. Mooi meegenomen!

Naar de risotto met garnalen

Risotto Rijst Risotto Met Spinazie Ei En Geitenkaas

4. Risotto met spinazie (en venkel)

Onze lekkerste risotto met spinazie is waarschijnlijk wel deze vegetarische variant met spinazie, ei en geitenkaas. Naast spinazie doen we er namelijk ook nog wat venkel in en op het eind garneren we alles nog even met geroosterde pijnboompitten. Zo krijg je verschillende smaken en texturen op je bord.

Naar de risotto met spinazie

29 Risottorijst Paddenstoelenrisotto met spekjes 2

5. Paddenstoelenrisotto

We kunnen je dit recept met een combinatie van gemengde paddenstoelen en gerookt ontbijtspek niet onthouden als het gaat om de lekkerste risotto’s. Dit is namelijk misschien wel het ultieme bordje comfort food voor op die koude, natte dagen in de herfst. Zet ‘m vanavond nog op tafel en proef het zelf!

Naar de risotto met paddenstoelen

95 Risottorijst Risotto zalm groene asperges

6. Risotto met groene asperges

Groene asperges passen ook heel goed in een bordje met smeuïge risotto. Al helemaal als ze nog een beetje een bite hebben. Nu kun je natuurlijk gaan voor de bekende primavera, maar de lekkerste risotto met groene asperges is volgens ons toch echt deze variant met zalm en verse peterselie. Lekker met een glaasje Grüner Veltiner!

Naar de risotto met groene asperges

Tip: Lees meer over wijn bij risotto!

712 Lassie bijnaklaar risotto eenpanstomaten basilicumrisotto met burrata liggend

7. Risotto met tomaten en burrata

Saffraan en pompoen zijn allebei populaire ingrediënten voor in een risotto. En combineer je die twee, dan krijg je deze saffraanrisotto met pompoen. Een heerlijk en vegetarisch gerecht met ook spinazie en amandelen. Daar scoor je gegarandeerd punten mee. Bij iedereen aan tafel.

Naar de saffraanrisotto

Risottorijst Saffraanrisotto Met Pompoen En Amandel

8. Saffraanrisotto met pompoen

Saffraan en pompoen zijn allebei populaire ingrediënten voor in een risotto. En combineer je die twee, dan krijg je deze saffraanrisotto met pompoen. Een heerlijk en vegetarisch gerecht met ook spinazie en amandelen. Daar scoor je gegarandeerd punten mee. Bij iedereen aan tafel.

Naar de saffraanrisotto

27 Risotto Citroenrisotto tuinbonen NIEUW

9. Citroenrisotto

Romig en fris. En dan hebben we het niet over een ijsje van de ijssalon om de hoek. Nee, we hebben het over onze citroenrisotto met tuinbonen. Met zowel verse munt als citroen misschien wel de lekkerste risotto voor als het buiten tropisch warm is. En nog makkelijk te bereiden ook. Tip: gebruik ook eens doperwten in plaats van tuinbonen!

Naar de citroenrisotto

Rapido Risotto Snelle Risotto met zalm en courgette

10. Risotto met courgette

Ook courgette wordt vaak gebruikt in de Italiaanse keuken. En onze lekkerste risotto met courgette is deze versie met gerookte zalm, doperwtjes, verse dille en wat ringetjes bosui om het af te maken. Een lekker en makkelijk recept met verfrissende touch. Moet je eens geprobeerd hebben.

Naar de risotto met courgette