2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 eiwitrijke recepten voor het avondeten

17 apr. 2024 – Leestijd 3 min

Meer eiwitten eten? Met deze 10 makkelijke en gezonde eiwitrijke recepten voor het avondeten zit je altijd goed. Geschikt voor zowel spieropbouw als afvallen!

626 Pittige Thaise tomatenrijst biefstuk
Snelle Broccoli Kipcurry Met Amandelrijst

1. Snelle kipcurry met broccoli en amandelrijst (36 g)

Kip met broccoli en rijst is misschien wel één van de meest populaire eiwitrijke recepten. Maar soms ook een beetje saai. Daarom maken we graag deze snelle curry met broccoli, kip en uien in een kant-en-klare kerriesaus. Die zit bomvol smaak en staat vaak al binnen 20 minuten op tafel. Wel zo fijn na die workout in de sportschool.

Naar het recept

626 Pittige Thaise tomatenrijst biefstuk

2. Pittige Thaise tomatenrijst met biefstuk (39 g)

Biefstuk bevat weinig vet en veel eiwitten. Ideaal dus voor in een gezonde fried rice met ook uien, tomaten en een komkommersalade als frisse tegenhanger voor die pittige Thaise currypasta. Simpel te maken en eenvoudig naar wens aan te passen. De tomatenrijst is namelijk ook lekker met zalm, kip of grote garnalen!

Naar het recept

Quinoamix Zwartebonenstoofpot

3. Zwartebonenstoof met quinoamix (23 g)

Quinoa heeft een bijzondere eigenschap. Het bevat net als vlees, eieren en zuivel namelijk alle essentiële aminozuren. Daarmee kun je het zien als volledig eiwit. Dat maakt deze gezonde zwartebonenstoof met quinoamix een ideaal eiwitrijk recept voor als je vegetarisch eet. Zelfs voor vegans is ‘ie geschikt!

Naar het recept

Panklaar Toverrijst Snelle citroenrijst met zalm en doperwtjes nieuw

4. Snelle citroenrijst met zalm en doperwtjes (32 g)

Een super makkelijk eiwitrijk recept! Je maakt deze snelle citroenrijst namelijk doperwtjes uit de diepvries, gerookte zalm en een pak Lassie Panklaar Toverrijst. Die hoef je allemaal alleen maar even op te warmen in de pan. Op die manier kun je al in een kwartier aan tafel. Bovendien heb je er dus maar één pan voor nodig. Scheelt weer afwas!

Naar het recept

618 Toverrijst Nasi goreng kipsaté pindasaus Klassieker na campagne gebruiken

5. Nasi goreng met kip, pindasaus en een gebakken eitje (43 g)

Kipfilet is natuurlijk een echte eiwitbom. Maar ook pinda’s en eieren zitten vol met proteïne. Combineer je die drie, dan krijg je deze nasi goreng met kip, pindasaus en een gebakken eitje. Een heerlijk bordje comfort food die je wel verdiend hebt als je je net helemaal hebt uitgeleefd in de gym.

Naar het recept

Zilvervlies Quinoa Én Granen Gehaktballetjes In Tomatencurry En Andijvie

6. Gehaktballetjes in tomatencurry met andijvie (33 g)

Gerechten met gehaktballetjes in tomatensaus doen het altijd goed. Ook als eiwitrijke recepten. Daarom zetten we bij Lassie regelmatig deze gehaktballetjes in tomatencurry op tafel. En niet alleen met gewokte andijvie, maar ook wel eens met paksoi of romainesla. Past allemaal goed bij de tomatensaus met gember, rode peper en kerriepoeder!

Naar het recept

Tip: Check ook 7x rijst met gehaktballetjes voor nog meer inspiratie!

3 Kleuren Quinoa Kleurige Quinoa Met Braziliaanse Vis

7. Kleurige quinoa met braziliaanse vis (38 g)

Houd je wel van een beetje pit? Maak dan eens deze kleurige quinoa met Braziliaanse vis. Een makkelijk gerecht waarbij je de kabeljauwfilets rustig gaart in een zelfgemaakte tomatensaus met onder andere een rood pepertje en limoensap. Dat kan trouwens ook in de oven. Kun je ondertussen mooi de quinoa koken en alvast de tafel dekken.

Naar het recept

602 Basmatirijst Milde Maleisische linzencurry snelle wortelpickle

8. Milde Maleisische linzencurry (37 g)

Peulvruchten als linzen zitten ook vol met eiwitten. En samen met rijst hebben ze een mooi eiwitprofiel met genoeg van alle aminozuren. Alle reden dus om vanavond deze milde Maleisische linzencurry van The Green Chopstick te koken. Een heerlijk vegan gerecht met gele of rode linzen in een romige saus van kokosmelk. Lekker met naanbrood!

Naar het recept

Panklaar Toverrijst Shoarmareepjes En Courgette

9. Shoarma en courgette met Panklaar Toverrijst (35 g)

Ook als je fit probeert te worden, kun je af en toe gewoon genieten van een bordje comfort food. Dat bewijst dit gezonde recept voor shoarma en courgette met Panklaar Toverrijst wel. Die zit namelijk vol eiwitten én groenten. En met Griekse yoghurt met 0% vet in plaats van normale Griekse yoghurt snoep je er makkelijk nog wat extra calorieën vanaf!

Naar het recept

145 Toverrijst Builtje Schotel witte rijst tonijn bonen paprika nieuw

10. Rijstschotel met tonijn en paprika (49 g)

Met maar liefst 49 gram eiwitten is deze rijstschotel met tonijn en paprika de koning onder de eiwitrijke recepten. En niet alleen vanwege het eiwitgehalte. Dit gerecht is namelijk ook nog eens heel makkelijk te mealpreppen én geschikt voor zowel het avondeten als die lunch op je werk. Of neem ‘m meteen mee naar de sportschool. Kan ook!

Naar het recept

Tip: Laat je ook inspireren door onze andere makkelijke mealprep recepten!