Pangasiusfilet

Pangasiusfilet in paprikasaus

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
533 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Zilvervliesrijst
  • 1 citroen
  • 4 pangasiusfilets (500 g)
  • 2 eetlepels tarwebloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika, in korte reepjes
  • 1 gele paprika, in korte reepjes
  • 1 groene paprika, in korte reepjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 takjes basilicum

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang bij het afgieten wat kookwater op.
  2. Halveer de citroen, pers 1 helft uit. Dep de pangasiusfilets droog, wrijf ze in met zout en citroensap en bestrooi ze dun met bloem. Laat 10 min. staan. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de visfilets in 3 - 4 min. per kant goudbruin en gaar.
  3. Verhit intussen de rest van de olie en fruit de ui ca. 3 min. Voeg de paprikareepjes toe en roerbak ca. 5 min. Voeg de tomatenblokjes, oregano, zout en peper toe en breng de saus al roerend aan de kook. Voeg als de saus te dik blijft wat kookwater van de rijst toe.
  4. Verdeel de rijst over de borden, leg de visfilets erbij en schep de paprikasaus erover. Leg op elk bord een partje citroen en bestrooi de borden met basilicumblad en zwarte peper. Druppel naar smaak wat citroensap over de saus en vis.

Tip: Laat de kleine basilicumblaadjes heel. Stapel de grotere op elkaar en snijd ze in reepjes.

Bevat p.p.:
533 kcal – 34 g eiwit – 12 g vet – 70 g koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is de volkoren variant onder de rijstsoorten. De zilvervlies om de rijstkorrels is namelijk een bron van vezels.

Bekijk product
Builtjes Zilvervliesrijst

Builtjes Zilvervliesrijst

Koken met zilvervliesrijst is een verantwoorde keuze dankzij de vezels in de zilvervlies. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product

Ontdek onze recepten