Zilvervlies + Sorghum en Wilde rijst met boerenkool en rookworst

Zilvervlies + Sorghum en Wilde rijst

Zilvervlies + Sorghum en Wilde rijst met boerenkool en rookworst

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
715 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Zilvervliesrijst+ Sorghum én Wilde rijst
  • 3 eetlepels olie
  • 1 teen knoflook
  • 3 rode uien, in dunne partjes
  • 500 g panklare grof gesneden boerenkool
  • 1 - 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 rookworst, in 4 stukken
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 - 2 eetlepels grove mosterd

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Verwarm de olie in een wok en voeg de knoflook toe. Schep de ui erdoor en roerbak even.
  3. Voeg in delen de boerenkool toe en roerbak tot de boerenkool gaat slinken. Sprenkel met balsamicoazijn en 2 - 3 eetlepels water en voeg zout en versgemalen peper toe. Smoor de boerenkool afgedekt in 6 - 8 min. zachtjes gaar.
  4. Halveer de rookworststukken in de lengte. Rooster ze in een grillpan. Roer in een schaaltje de Griekse yoghurt met de mosterd tot een sausje.
  5. Serveer de rijst in wijde kommen en schep de boerenkool erop. Leg de stukken rookworst ernaast. Serveer met de mosterdsaus.

Tip: Een dagje geen vlees? Neem een vegetarische rookworst.

Tip: In plaats van boerenkool kun je ook 400 g panklare cavolo nero gebruiken.

Bevat p.p: 715 kcal, 22 g eiwit, 41 g vet waarvan 14 g verzadigd, 61 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst + Sorghum én Wilde rijst

Zilvervliesrijst + Sorghum én Wilde rijst

Sorghum is de rijzende ster onder de verantwoorde graansoorten! Het oeroude graan behoort tot de gierstfamilie en heeft een milde smaak en lekker stevige bite.

Bekijk product

Ontdek onze recepten