Thaise spicy
Milou van der Will
Dit is een recept van Milou van der Will

Ingrediënten

  • 80 g Lassie Toverrijst
  • 150 g zoete aardappel, geraspt
  • 200 g pastinaak, geraspt
  • 1 el verse gember, geraspt
  • 3 knoflooktenen, fijngehakt
  • 2 rode pepers, fijngehakt
  • 1 handje verse koriander, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 110 g bloem
  • 3 el sojasaus
  • Sap van 1 limoen
  • 2 el plantaardige melk (bijvoorbeeld havermelk, of sojamelk)
  • Olie, om te frituren
  • Zoete chilisaus, voor erbij


Optioneel:

  • 1 extra limoen, in partjes

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat even staan.
  2. Maal de zoete aardappel met de pastinaak, gember, knoflook, rode peper, koriander, sjalot, bloem, sojasaus, limoensap en de melk fijn in een keukenmachine of hakmolen tot een dik beslag.
  3. Meng het dikke beslag door de rijst in een andere kom.
  4. Verhit een flinke laag olie in een koekenpan of wok. Schep ongeveer 1 eetlepel van het mengsel in de olie. Frituur een minuut, draai dan om en bak nog een minuut. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Serveer de koekjes direct. Lekker met zoete chilisaus erbij.

Tip: Besprenkel vlak voor het serveren met wat limoensap.

Bevat p.stk. 68 kcal. 1 g eiwit, 2 g vet, waarvan 0,3 g verzadigd, 11 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst

Toverrijst

Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.

Bekijk product

Ontdek onze recepten