Marokkaanse rijst met gehaktballetjes en aubergine

Marokkaanse rijst

Marokkaanse rijst met gehaktballetjes en aubergine

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
573,4 kcal,
Print dit recept

Ingrediënten

  • 350 gram Lassie Rijke Roerbak Wit
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 300 g kip- of kalkoengehakt
  • 2 rode uien, in partjes
  • 1 Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngesneden
  • 1 kleine aubergine, in kleine blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 150 g kikkererwten
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • 450 ml kippenbouillon
  • 3 eetlepels verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met ½ eetlepel ras el hanout. Breng op smaak met zout en peper, en vorm er kleine balletjes van.
  2. Verhit de olie. Bak ui en knoflook.
  3. Voeg eerst de gehaktballetjes toe en bak dan de Spaanse peper, en aubergine en paprika mee.
  4. Meng vervolgens de rijst met de kikkererwten erdoor.
  5. Schenk de bouillon er langzaam bij en roer af en toe. Laat alles afgedekt 4 min. garen.
  6. Breng op smaak met zout en peper en laat alles nog 1 min. nagaren. Bestrooi met koriander serveer meteen.


Tip: Vervang de gehaktballetjes door stukjes kipfilet.


Bevat p.p: 573,4 kcal, 13,95 gr, eiwit 24 gr,vet 86,8 gr koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rijke Roerbak - Witte rijst

Rijke Roerbak - Witte rijst

Lassie rijke Roerbak rijst is de eerste droge rijst die niet gekookt hoeft te worden. Doe een beetje olie of boter in de pan, 1 kopje rijst en 1 kopje water of bouillon toevoegen. Even bakken & klaar!

Bekijk product

Ontdek onze recepten