Ingrediënten

  • 2 pakken Lassie Panklaar Toverrijst
  • 3 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 300 g kipgehakt
  • 2 rode uien, in partjes
  • 1 Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngesneden
  • 1 kleine aubergine, in kleine blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 150 g kikkererwten
  • 2 el ras el hanout
  • 150 ml kippenbouillon
  • 3 el verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met ½ eetlepel ras el hanout. Breng op smaak met zout en peper, en vorm er kleine balletjes van.
  2. Verhit de olie. Bak ui en knoflook.
  3. Voeg eerst de gehaktballetjes toe, bak deze even aan. Bak daarna de Spaanse peper, aubergine en paprika mee.
  4. Meng vervolgens de rijst met de kikkererwten door de gehaktballetjes, aubergine en peper mengsel.
  5. Schenk de bouillon er langzaam bij en roer af en toe. Laat alles afgedekt 2 min. garen.
  6. Breng op smaak met zout en peper en laat alles nog 1 min. nagaren. Bestrooi met koriander serveer meteen.

Tip: Vervang de gehaktballetjes door stukjes kipfilet.


Bevat p.p: 573,4 kcal. 13,95 g eiwit, 24 g vet, 86,8 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

PanKlaar Toverrijst

PanKlaar Toverrijst

Toverrijst Panklaar is dé basis voor een snelle maaltijd. De voorgestoomde rijst is namelijk al gaar en hoeft alleen verwarmd te worden in de pan.

Ontdek onze recepten