Saffraanorzotto met

pompoen, garnalen en citroengremolata

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
430 kcal
697 Lassie Orzo Saffraanorzotto met pompoen garnalen en citroengremolata

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie orzo (275 g)
  • 1 buisje saffraan (0,4 g)
  • 800 ml warme visbouillon (van tablet)
  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 400 g pompoenblokjes (koelvers)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 300 g grote garnalen
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes peterselie

Extra nodig: rasp

Optioneel:

  • gedroogde chilivlokken

Bereidingswijze

  1. Week de saffraan in de warme bouillon.
  2. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Voeg de tomaatjes toe en bak ze 3 min. mee. Schep de pompoenblokjes erdoor.
  3. Schep de orzo erdoor. Schenk de wijn in de pan en laat de orzo en de groenten de wijn zachtjes kokend opnemen.
  4. Schenk de saffraanbouillon in 2 porties bij de orzo. Laat de orzo de bouillon zachtjes kokend opnemen alvorens de volgende portie toe te voegen. Voeg met de tweede portie wijn ook de garnalen toe.
  5. Kook de orzo in 10 min. beetgaar. Roer regelmatig zodat de orzo niet aan de bodem van de pan plakt.
  6. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Rasp ook de knoflook. Hak de peterselie fijn. Meng de citroenrasp met de knoflook en de peterselie (= gremolata).
  7. Neem de orzotto van het vuur en breng op smaak met peper. Schep de orzotto op 4 borden en bestrooi met de citroengremolata.

Tip: Breng de risotto pittig op smaak met gedroogde chilivlokken.

Variatietip: Vervang de citroen ook eens door sinaasappel en de peterselie door basilicum voor een fruitige sinaasappel-basilicumgremolata.

Bevat p.p.: 430 kcal, 23 g eiwit, 11 g vet waarvan 2 g verzadigd, 56 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Orzo 275g tekst wit
Orzo

Orzo is een verrassend alternatief voor rijst, bijvoorbeeld in een salade of risotto-gerechten. Het is pasta in rijstvorm en heeft een zachte smaak en bite.