Couscous Maroc

Couscous Maroc met gestoofde zomergroenten en labne

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
545 kcal
Download recept Download het kant-en-klaar receptenboek

Ingrediënten

  • 150 g Turkse yoghurt
  • 250 g Lassie Couscous Maroc
  • 3 eetlepels olie
  • 2 paprika’s
  • 1 kleine groene courgette
  • 3 trostomaten, gehalveerd
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 75 g zaden- en pittenmix, geroosterd

Optioneel

  • 1 theelepel za’atar

Bereidingswijze

  1. Meng de Turkse yoghurt met ¼ theelepel zout. Leg voor een stevige labne een dik stuk keukenpapier in een bolzeef, schep de yoghurt erin en laat uitlekken.
  2. Bereid in de tussentijd de gekruide couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika 3 minuten. Snijd de courgette in 4 stukken in de lengte. Snijd ieder stuk in partjes en voeg toe aan de paprika. Leg de tomaten tussen de groenten in de pan. Bestrooi met zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof de groenten in 12 minuten gaar. Schud tussendoor een keer om. Rasp 1 theelepel van de oranje sinaasappelschil boven de groente.
  4. Verdeel de gekruide couscous over 4 borden, schep de groenten ernaast. Strooi de zaden- en pittenmix over de couscous en schep de labne ernaast.

Tip: Strooi de za’atar over de labne.

Tip: Maak dit recept met Lassie Voorgestoomde Couscous Kant-en-Klaar

Bevat p.p.: 545 kcal, 15 g eiwit, 23 g vet waarvan 5 g verzadigd, 64 g koolhydraten en 11 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Couscous Maroc

Couscous Maroc

Couscous Maroc is de ideale basis voor een Noord-Afrikaans gerecht. De couscous is al heerlijk gekruid met Marokkaanse kruiden en specerijen. Zo staat je gerecht extra snel op tafel.

Bekijk product
Voorgestoomde Couscous

Voorgestoomde Couscous

Voorgestoomde couscous is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De couscous is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de couscous kort in een warm gerecht.

Bekijk product

Ontdek onze recepten