Kokosrijst met gebakken
Living The Green Life
Dit is een recept van Living The Green Life

Ingrediënten

  • 160 g Lassie Basmatirijst
  • 500 g spruiten
  • 1 el sesamolie
  • 1 el Thaise groene currypasta (pot)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 g kikkererwten (uit blik), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 stengel bosui, in ringetjes
  • 2 el kokosrasp
  • 1 el kokosdrink

Optioneel:

  • 200 ml kokosmelk

Bereidingswijze

  1. Bereid de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de spruiten schoon en halveer ze.
  2. Verwarm de sesamolie in de hapjespan. Fruit de currypasta 30 sec. Doe de spruitjes in de pan en voeg ook de ui en de kikkererwten toe. Bak de spruiten in 10 min. beetgaar, roer regelmatig.
  3. Schep de kokosrasp en kokosdrink door de rijst. Verdeel de rijst over twee borden. Schep het spruiten-kikkererwtenmengsel erop en bestrooi met de bosui.

Tip: Voeg voor romige spruiten 200 ml kokosmelk toe en stoof de spruiten in de kokosmelk beetgaar.

Bevat p.p.: 675 kcal, 21 g eiwit, 17 g vet waarvan 7 g verzadigd, 98 g koolhydraten en 22 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmatirijst voordeelpak

Basmatirijst voordeelpak

Basmatirijst is een langgraanrijst met een volle, verfijnde smaak en heerlijke geur.

Bekijk product

Ontdek onze recepten