Lassie Favo’s: 10x rijst met spinazie

08 juni 2021 – Leestijd 4 minuten
30 Risottorijst Risotto met gambas spinazie en tomaat nieuw

Rijst en spinazie. Twee ontzettend veelzijdige producten waar je echt van alles mee kan maken. Van een lekkere pilav tot aan een pittige curry. En van een smeuïge risotto tot aan een snel gerecht uit de wok. Er is zoveel te koken dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we 10 van onze favoriete recepten voor rijst met spinazie voor je op een rijtje gezet.

Altijd lekker, altijd gezond en altijd makkelijk om te maken. Altijd goed!

Gele rijst met spinazie en Surinaamse massala kip

Laag in calorieën, klaar in 20 minuten. Wat wil je nog meer? Deze Surinaamse massala kip met spinazie en gele rijst is het ideale gerecht voor een doordeweekse avond. Bomvol smaak, gezond en snel op tafel. En ga je een dagje vega? Vervang de kip dan gewoon voor een paar gekookte eieren. Lekker met een extra rood pepertje voor een pittige twist!

Leestip: Dit recept is ontwikkeld door Jennifer Jessica van surinaamskokenmetjen.nl. Check ook haar andere Surinaamse recepten!

Rijst met spinazie en vis in een kokoscurry

Vis en spinazie. Zo’n klassieke combinatie waar je alle kanten mee uit kunt gaan en het wordt altijd goed. Zeker deze milde viscurry met gewokte spinazie en basmatirijst. Een heerlijk recept waarbij je de kabeljauw (of andere witvis) zachtjes stooft in een kokoscurry met onder andere citroengras, trassi, kurkuma en komijn. Een echte smaaksensatie!

Spinazierisotto met gamba’s en tomaat

Spinazie en risotto zijn een match made in heaven. Heerlijk smeuïg comfort food waar je blij van wordt. En met deze zomerse spinazierisotto met gamba’s en tomaat zet je heel eenvoudig ook nog eens een spannend en luxe gerecht op tafel. Perfect voor je eerste date of een romantische avond met je partner. Schenk een wijntje in en genieten maar!

Meer weten? Weten hoe je een risotto maakt? Lees dan Risotto maken doe je in deze 6 simpele stappen

Rijst met spinazie en gehakt

En we blijven even in Italiaanse sferen, want deze makkelijke Italiaanse gehaktschotel met spinazie brengen we op smaak met pesto, extra knoflook en eventueel wat geitenkaaskruimels of geraspte Parmezaanse kaas. Een lekker makkelijk recept waarvoor je gewoon gehakte spinazie uit de diepvries kunt gebruiken.

Rijst met spinazie, kip en champignons

Spinazie. Kip. Champignons. Olijven. Feta. Alle dingen die je lekker vindt op één bord. Met het recept voor gele rijst met kip, champignons en spinazie wordt iedere dag een feestje. Al helemaal als je er ook nog wat geroosterde pijnboompitjes overheen strooit. Het perfecte voor een puur en simpel gerecht dat ook gewoon heel erg lekker is.

Kikkererwten curry (vegetarisch & kindvriendelijk)

Deze kikkererwten curry is één van onze favoriete vegetarische recepten. En niet in de eerste plaats omdat er met wortelen, ui en spinazie lekker veel groenten in zitten. Zeker als je er ook nog een frisse tomatensalade bij serveert. De kikkererwten zorgen daarbij voor de eiwitten en maken van het dit gerecht een gebalanceerde, gezonde maaltijd!

Tip: Spinazie past heel goed in een curry. Lees hier hoe je zelf een curry kan maken!

Rijst met spinazie en ei

Zeiden we al dat spinazie en risotto een match made in heaven waren? Ja? Nou, dan voegen we gewoon nog een risotto toe aan het lijstje met onze favoriete recepten voor rijst met spinazie. Maar dan wel een vegetarische risotto met spinazie, ei en geitenkaas. Oh, en een venkelknol voor wat extra groenten. Succes gegarandeerd!

Poké bowl met knoflook-chiligarnalen

Poké bowls zijn hartstikke lekker, leuk om te maken en spinazie past er heel goed bij. De groene blaadjes gaan bijvoorbeeld perfect samen met de spicy garnalen in deze poké bowl met knoflook-chiligarnalen en zeewiersalade. En met de kant-en-klare poké bowl rijst heb je dit kommetje in no-time op tafel staan. 20 minuutjes is all it takes!

Lees ook: Poké bowl zelf maken + de 8 lekkerste recepten

Rijst met spinazie en zalm

Rijst met spinazie en zalm. Weer zo’n klassieker die altijd in de smaak valt. In dit recept voor zalm met romige spinazie gebruiken we geen spinazie á la crème om het lekker romig te maken, maar mixen we de panklare spinazie met een bakje kruidenroomkaas. Daarbij geven we de zalm een krokant laagje en bakken we ‘m in de oven. Lekker makkelijk!

Oosterse rundvleesreepjes met asperges en spinazie

Geen tijd om te koken? Probeer dan deze Oosterse rundvleesreepjes met asperges en spinazie uit de wok! Dit gerecht heb je al binnen een kwartiertje op tafel staan en je maakt ‘m gewoon in één pan, dus je hoeft naderhand ook niet zoveel op te ruimen of af te wassen. Ook lekker met shiitakes en een gebakken ei in plaats van rundvlees!

Nog meer recepten voor spinazie met rijst?

Die vind je hier. Laat je lekker inspireren!