2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 makkelijke eenpansgerechten

2 okt. 2024 – Leestijd 4 min
707 Lassie bijnaklaar paella eenpansgroentepaella liggend beeld

Vanavond niet te moeilijk doen? Bekijk dan deze 10 makkelijke eenpansgerechten. Met vlees, vis of vega. Altijd lekker, gezond en simpel te maken in 1 pan. Altijd goed.

710 Lassie bijnaklaar risotto courgetterisotto met pesto liggend

Courgetterisotto met pesto

Risotto’s zijn misschien wel de ultieme eenpansmaaltijden. Maar ze staan nu niet bepaald bekend als makkelijk te maken. Daar brengen we graag verandering in. Met Lassie Bijnaklaar Risotto hebben we het meeste werk namelijk al voor je gedaan. Daardoor is bijvoorbeeld deze courgetterisotto met pesto binnen een kwartier klaar!

Naar het recept

One pot tomato orzo chorizo

One pot tomato-orzo met chorizo

Net als met risottorijst maak je ook met orzo hele makkelijke eenpansgerechten. Neem bijvoorbeeld deze one pot tomato-orzo met chorizo. Een heerlijk gerecht met ook prei, paprika’s, tomatenblokjes en maïs. Boordevol veggies en vaak al binnen een minuut of 20 op je bord. Lekker met ijsbergsla of peterselie!

Naar het recept

Rijke Roerbakrijst Wit Snelle Nasi Met Ham

Snelle nasi met ham

Voor nasi moet je toch rijst koken? Niet als je onze Panklare Zilvervliesrijst gebruikt. Die is namelijk al voorgestoomd en gaat zo rechtstreeks vanuit het zakkie in de pan. Perfect dus om een snelle nasi mee te maken. Handig voor als je weinig tijd (of zin) hebt om te koken, maar wel lekker wilt eten. Of voor als je op de camping bent!

Naar het recept

Meer inspiratie? Lees dan ook Koken op de camping: 10 slimme campingrecepten

707 Lassie bijnaklaar paella eenpansgroentepaella liggend beeld

Eenpans-groentepaella

Paella’s. Ook van die makkelijke eenpansgerechten. Al helemaal als je ze maakt met Lassie Bijnaklaar Paella, want die is al gaar en op smaak. Voor deze eenpans-groentepaella hoef je de rijst dan ook alleen nog maar even door je groenten (paprika, doperwtjes en cherryomtaatjes) te scheppen. Na 2-3 minuutjes opwarmen kun je dan al aan tafel.

Naar het recept

633 Jambalaya gehakt maïs

Jambalaya met gehakt en mais

Net als risotto en paella valt ook de Amerikaanse jambalaya onder de makkelijke eenpansgerechten waarbij je rijst, vlees/vis en groenten in 1 pan gaart. Bij Lassie gaan we dan graag voor deze variant met gehakt en maïs. Lekker met paprika, tomaten en een theelepel gerookt paprikapoeder. Kan niet misgaan.

Naar het recept

Panklaar Toverrijst Shoarmareepjes En Courgette

Shoarma en courgette met Panklaar Toverrijst

Ga ook eens op de Griekse tour en maak deze shoarma en courgette met Panklaar Toverrijst. Hierbij bak je de courgette samen met de ui, tomaten en wat Italiaanse kruiden in het bakvet van de shoarma. Een smaakvolle basis voor je groenten … en voor de kant-en-klare rijst. Serveer met een flinke klodder Griekse yoghurt voor een frisse touch!

Naar het recept

536 Voorgestoomde Couscous Gebakken chipolata worstjes gember tomaat

Couscous met chipolataworstjes, gember en tomaat

Ook met onze voorgestoomde couscous tover je een paar makkelijke eenpansgerechten op tafel. Deze couscous met chipolataworstjes, gember en tomaat, bijvoorbeeld. Een simpel gerecht met weinig ingrediënten en toch ontzettend veel smaak. Tip: bestrooi met pompoenpitten voor een lekkere crunch!

Naar het recept

83 Panklaar Toverrijst Supersnelle rijstschotel met garnalen nieuw

Supersnelle rijstschotel met garnalen

Geen tijd om te koken? Of zelfs geen tijd om boodschappen te doen? Met paprika’s uit de diepvries kun je deze supersnelle rijstschotel met garnalen bijna helemaal op voorraad hebben. Ook de garnalen en doperwtjes komen namelijk uit de vrieskist. Even alles roerbakken, de Panklare rijst toevoegen en klaar is Kees.


Naar het recept

604 Panklaar Zilvervliesrijst Miso gebakken rijst boerenkool paddenstoelen

Miso-gebakken rijst met boerenkool en paddenstoelen

Gebakken rijst recepten zijn makkelijke eenpansgerechten die je kunt maken wanneer je nog een restje rijst over hebt. Of met onze kant-en-klare rijstsoorten natuurlijk. Super handig, super lekker … en super gezond. Deze miso-gebakken rijst met boerenkool en paddenstoelen van Milou van der Will zit namelijk vol met groenten. 100% vegan!

Naar het recept

Rijke Roerbakrijst Wit Hollandse Kipkerrie

Hollandse kipkerrie

Last but not least: de Hollandse kipkerrie. Misschien wel één van onze favoriete makkelijke eenpansgerechten. Aan de ene kant omdat ‘ie simpel te maken is, maar aan de andere kant ook omdat het gerecht met kerrie, kokosmelk en ananasblokjes ons een beetje doet denken aan vroeger. Echt een childhood dish!

Naar het recept

Nog makkelijke eenpansgerechten zien?

Hebben we voor je. Check bijvoorbeeld onze 10 lekkerste vegetarische eenpansgerechten of laat je inspireren door onze favoriete gezonde eenpansgerechten (top 10). Zitten altijd wel wat lekkere en makkelijke eenpansgerechten bij!