2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x snel avondeten (max. 15 minuten)

5 aug. 2024 – Leestijd 3 min

Geen tijd om te koken vanavond? Check dan deze 10 lekkere recepten voor extra snel avondeten. Makkelijk, gezond en klaar in nog geen kwartiertje.

709 Lassie bijnaklaar paella paprikapaella met garnalen liggend beeld 2
535 Voorgestoomde Couscous Snelle kip ras el hanout couscous

Snelle kip met ras el hanout en couscous

Couscous hoef je normaal gesproken alleen maar even te wellen. Sowieso snel klaar dus. Maar daarvoor moet je wel eerst water koken en daar heb je ook niet altijd tijd voor. Daarom maak je deze snelle kip met ras el hanout, worteltjes en peultjes met onze voorgestoomde couscous. Die is al gaar en kan zo in je gerecht!

Naar het recept

529 Basmati Minuutje Japanse roerbakgroente garnalen

Minuutje basmatirijst met Japanse roerbakgroenten en garnalen

De naam zegt het al: Minuutje Basmatirijst. Dat is rijst die na een minuutje in de magnetron al klaar is om te serveren. Een handige én lekkere basis voor een snel roerbakgerecht met bijvoorbeeld Japanse roerbakgroenten en garnalen. Nog even een scheutje teriyaki woksaus er doorheen en je bent good to go.

Naar het recept

565 kant en klaar poke bowl rijst Snelle Poké Bowl surimi avocado nieuw

Snelle poké bowl met surimi en avocado

Met 10 minuten bereidingstijd is deze poké bowl met surimi en avocado sneller klaar dan dat je er eentje kan bestellen. Dat komt omdat je geen van de ingrediënten hoeft te koken. Ook de rijst niet. Daarvoor gebruiken we namelijk gewoon onze Lassie Kant-en-klare Poké Bowl rijst. Scheelt een hoop tijd. En gedoe.

Bekijk het recept

541 Voorgestoomde Quinoa Frisse quinoasalade kip kerstomaatjes sesamzaadjes

Frisse quinoasalade met kip, kerstomaatjes en sesamzaadjes

Kom je net uit de sportschool gerold? Dan wil je gewoon snel avondeten. En bij voorkeur met een beetje extra eiwitten. Maak in dat geval met onze voorgestoomde quinoa eens deze frisse salade met kip, zwarte bonen en cherrytomaten. Makkelijk, gezond en rijk aan proteïne. Lekker met een bakje granaatappelpitjes erover!

Naar het recept

710 Lassie bijnaklaar risotto courgetterisotto met pesto liggend

Courgetterisotto met pesto

Toegegeven: bij risotto’s denk je niet aan snel avondeten. Toch kun je ook gewoon binnen 15 minuten genieten van zo’n bordje smeuïge rijst. Deze courgetterisotto met pesto maak je namelijk met Lassie BijnaKlaar Risotto. Daar is het meeste werk al voor je gedaan. En als bonus: je maakt dit gerecht in één pan. Scheelt straks weer afwas!

Naar het recept

709 Lassie bijnaklaar paella paprikapaella met garnalen liggend beeld 1

Paprikapaella met garnalen

Voor een paella geldt hetzelfde als voor een risotto: daar moet je de tijd voor nemen. Normaal gesproken. Want met onze BijnaKlaar Paella gaat het iets sneller. Die is namelijk al al gaar én op smaak, dus je hoeft de rijst alleen even te verwarmen in de pan. Op die manier ligt deze paprikapaella met garnalen al binnen een kwartier op je bord.

Naar het recept

Panklaar Toverrijst Shoarmareepjes En Courgette

Shoarma en courgette met Panklaar Toverrijst

Drukke dag gehad? Verwen jezelf dan met dit recept voor shoarma en courgette met Panklaar Toverrijst. We hebben het getimed en in 12 minuten kan dit gerecht al klaar zijn. Dat is veel sneller dan een broodje shoarma halen bij de plaatselijke snackbar. En bovendien vaak nog een stuk gezonder ook.

Naar het recept

536 Voorgestoomde Couscous Gebakken chipolata worstjes gember tomaat

Couscous met chipolataworstjes en tomaat

Heb je 10 minuutjes tijd? Dan kun je deze chipolataworstjes met gember en tomaat al maken. Bak de worstjes in een pan, voeg de tomaatjes toe en doe er wat fijngehakte gember en knoflook bij. Bereid de voorgestoomde couscous in de magnetron en serveer met pompoenpitten. Zo simpel en snel kan het zijn.

Naar het recept

Minuutje Zilvervliesrijst Zalm Snijbonen En Kerriekokossaus

Lekker, gezond en snel avondeten doe je met dit recept voor zalm en snijbonen in een kerrie-kokossaus. Terwijl je de vis en de groenten in 10 minuutjes stooft in de kerriesaus, maak je onze Minuutje Zilvervliesrijst klaar in de magnetron. Daarna kun je al opscheppen en meteen door naar bijvoorbeeld voetbaltraining of het terras.

Naar het recept

3 kleuren Quinoa - Quinoa met geroosterde groenten

Quinoa met geroosterde groenten

Salades zijn natuurlijk ook vaak snel avondeten. Maar soms ook een beetje saai. Niet deze Italiaanse quinoasalade. Met gebakken courgette, pestoquinoa, romige burrata (of mozzarella) én lichtpittige rucola is deze salade juist allesbehalve saai. Met iedere hap proef je net even weer wat andere smaken en texturen. En dat in nog geen 10 minuten!

Naar het recept