Eet je lactose- of glutenvrij? Komt er iemand eten met een allergie of intolerantie? Dan moet je natuurlijk wel opletten wat je maakt. Met deze 10 recepten kun je in ieder geval makkelijk lactosevrij én glutenvrij koken. Daarmee zit je altijd goed.
Nasi goreng met omelet
Deze nasi goreng met omelet maak je met Lassie Gekruide Nasi Goreng. Daar komt dus geen boemboe aan te pas. En door ‘m vervolgens met heel eenvoudig te houden met wat prei, paprika en een plakje ham weet je zeker dat ‘ie geen melk of gluten bevat. Alleen nog even een omeletje bakken en klaar!
Frisse quinoasalade met kip, kerstomaatjes en sesamzaadjes
Lactosevrij en glutenvrij hoeft niet moeilijk te zijn. Of lang te duren. Deze frisse quinoasalade met kip, kerstomaatjes en sesamzaadjes staat bijvoorbeeld al in 10 minuten op tafel. De quinoa is namelijk al voorgestoomd, dus je hoeft deze alleen maar even op te warmen in de magnetron en ondertussen de kip te bakken.
Madras curry met champignons en sojabonen
Deze vegetarische madras curry met champignons en sojabonen is één van die glutenvrije en lactosevrij recepten waar iedereen blij van wordt. Hij is romig door de kokosmelk, heeft dankzij de cashewnoten een fijne crunch en smaakt lekker kruidig - maar wel zonder pittig te zijn. 100% genieten dus.
Saffraanrisotto met pompoen en amandel
Ja, meestal zit er wel wat kaas in een risotto. Of anders boter en room om het gerecht extra smeuïg te maken. Maar je kunt ook zeker een melkvrije risotto maken. Deze saffraanrisotto met pompoen en amandel, bijvoorbeeld. Een lekkere herfstrisotto met ook spinazie en basilicum. Puur comfort food!
Spicy tuna poké bowl met avocado-limoendip
Lactosevrij en glutenvrij koken op de vrijdagavond? Verwen jezelf (of je date) dan eens met deze zelfgemaakte spicy tuna poké bowl met avocado-limoendip. Een lekker en gezellig gerecht om het weekend mee in te luiden. Beetje pittig wel, maar dat blus je natuurlijk gewoon af met een drankje. Of met wat friszoete mango!
Voorgestoomde quinoa met gekarameliseerde witlof, ham en gember
Witlof en ham zijn een match made in heaven. Maar als je lactosevrij kookt, kan daar natuurlijk geen kaas bij. Hoeft ook niet. Want ook deze voorgestoomde quinoa met gekarameliseerde witlof, ham en gember zit boordevol smaak. Bovendien is ‘ie al klaar in een kwartiertje. Scheelt weer!
Paella met gebakken tomaten
Hola! Tijd voor paella! Voor deze paella met gebakken tomaten om precies te zijn. Een lekkere vegetarische paella die met o.a. paprika, wortel, courgette en kikkererwten (of kidneybonen) echt bomvol groenten zit. Daarmee kom je de zomer wel door. Zeker weten.
Runderreepjes met quinoa, spruitjes en pompoen
Vanavond uitpakken en lactosevrij en glutenvrij koken voor een chic of luxe diner? Verras je tafelgasten dan eens met deze runderreepjes met quinoa, spruitjes en pompoen. Een makkelijk en snel gerecht dat er niet alleen bijzonder lekker uitziet, maar vooral ook lekker smaakt. En het is nog gezond ook!
Zoetzure kip met perzik
Zoetzure kip met perzik is inmiddels een echte klassieker in de Hollandse keuken. Daar scoor je altijd punten mee. Bovendien is de zoetzure saus in dit recept ontzettend makkelijk te maken met een blikje tomatenpuree en het sap van een blikje perziken. Kan die Chinees om de hoek nog een puntje aan zuigen!
Voorgestoomde quinoa met appel, bleekselderij en paddenstoelen
Drukke werkdag gehad? Of moet je snel weer door? Ook dan kun je gewoon lactosevrij en glutenvrij koken. Maak bijvoorbeeld eens deze voorgestoomde quinoa met appel, bleekselderij en paddenstoelen. Als je een beetje handig bent met een mes, kun je binnen 10 minuten aan tafel. Ook lekker met spekreepjes!