2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

5x glutenvrije cake recepten

18 sep. 2023 – Leestijd 3 min

Wil je een glutenvrije cake bakken? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Don’t worry. Wij helpen je op weg met 5 makkelijke recepten. Voor zowel taarten als glutenvrije cupcakes en mug cakejes. Check ze allemaal en laat je lekker inspireren!

685 Lassie Cake Mix Plaatcake met blauwe bessen

5 recepten voor glutenvrije cake

Deze recepten voor glutenvrije cake en taart zijn allemaal lekker, maar bovenal ook eenvoudig te maken. Daarmee zijn ze geschikt voor zowel de beginnende als de doorgewinterde thuisbakker. Zet die oven dus maar vast aan!

685 Lassie Cake Mix Plaatcake met blauwe bessen

1. Plaatcake met blauwe bessen

Een plaatcake is een cake die je op een grote plaat bakt in plaats van een bakvorm. Daarmee krijg je een lekkere, dunne taart die heerlijk smaakt bij een kopje koffie op je verjaardag. Wij maken graag deze kruimelige plaatcake met blauwe bessen, maar je kunt er net zo goed frambozen, aardbeien of kersen voor gebruiken. Wat je maar lekker vindt!

686 Lassie Cake Mix Red Velvet Cupcakes

2. Red velvet cupcakes

Traktatie maken voor op school? Of uitpakken met een homemade high-tea? Maak dan eens deze Red velvet cupcakes met subtiele chocoladesmaak. De perfecte basis voor een romige topping van roomkaascrème en vanille. Versier op het eind nog even met een stukje fruit en je zet in no time een paar lekkere én indrukwekkende cakejes op een bordje!

684 Lassie Cake Mix Carrot Cake

3. Carrot cake

Een klassieker, maar dan als glutenvrije cake. Deze carrot cake met geraspte wortels brengen we op smaak met speculaaskruiden of kaneel, frisse sinaasappelrasp en zoete rozijnen, cranberries, dadels of vijgen. Daarna toppen we de taart af met grof gehakte walnoten voor wat crunch. Op die manier scoor je namelijk altijd punten met je taart!

687 Lassie Cake Mix Easy Mug Cake

4. Easy mug cake

Vergeten taart te halen en wil je nog even snel wat in elkaar draaien? Of wil je gewoon even lekker ontbijten? Check dan ons recept voor een easy mug cake. Dat is een cakeje die je maakt in een koffiekopje én vervolgens ‘bakt’ in de magnetron. Daarmee heb je in 5 minuten dus al iets lekkers voor bij de koffie. Dat is sneller dan een tripje naar de supermarkt!

Rijstbodem Zoet Rijstbodem Met Rood Fruit

5. Rijstbodem met rood fruit

Je kunt ook glutenvrije cake maken met rijst! Onze zachte dessertrijst is bijvoorbeeld geschikt voor een cakebodem die je lekker kunt versieren met je favoriete toppings. Besmeer de cake bijvoorbeeld met stevige slagroom of kwark en leg er lekker wat chocoladesnippers of fruit op. Wij maken bijvoorbeeld graag een rijstbodem met rood fruit!

En nog meer glutenvrije cake of taart

Staat je favoriete cake of taart hier niet bij? Geen zorgen. We hebben nog veel meer lekkere, glutenvrije bakrecepten. Ga bijvoorbeeld voor een rijstbodem met mango en kokos, granaatappelpitjes en pistachenootjes of appel en rozijnen. Of maak eens onze torta di riso. Dat is een rijsttaart met ricotta en verse kersen. Een soort rijstevlaai dus, maar dan met een Italiaans tintje!


Lees ook: Zelf rijstevlaai maken? Bekijk dit recept

Liever een gewone glutenvrije cake bakken?

Wil je gewoon een glutenvrije cake bakken zonder fruit, chocola of al die andere poespas? Kan natuurlijk ook. Maak dan gewoon een beslag met onze glutenvrije cakemix, schenk het in ene bakvorm en bak de cake in ongeveer 45-50 minuten gaar in een voorverwarmde oven (160 °C). Hartstikke simpel. Je vindt het hele recept bij de bereidingswijze van onze glutenvrije cakemix.

Glutenvrije cakemix

Al deze recepten maak je met rijst of onze glutenvrije cakemix. Die laatste is een unieke mix van op basis van rijstmeel. Helemaal glutenvrije dus en met een stuk minder calorieën dan bijvoorbeeld amandelmeel. Daarmee kun je dus heerlijk én verantwoord genieten van een glutenvrije cake of taart. Let op: je vindt deze cakemix momenteel niet in de winkel. Hij is momenteel alleen verkrijgbaar in onze webshop!