Geroosterde groenten met halloumi

Ingrediënten

  • 12 bospenen, geschild maar met een klein stukje groen eraan
  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 200 g bimi (aspergebroccoli)
  • 1 grote teen knoflook, geperst
  • 2 theelepels (pikante) paprikapoeder
  • 3 eetlepels verse oregano, grof gehakt
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 275 g Lassie Zilvervliesrijst + sorghum en wilde rijst
  • 225 g halloumi
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de bospenen met de bloemkoolroosjes en de bimi over een braadslede.
  2. Besprenkel de groenten met een mengsel van geperste knoflook, paprikapoeder, oregano, zout, peper en 2 eetlepels olijfolie.
  3. Rooster de groenten in een braadslede binnen 25 - 30 min. gaar en bruin. Schep af en toe om.
  4. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking, giet t af en bewaar 50 ml van het kookvocht.
  5. Snijd de halloumi in 12 plakjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes halloumi in 3 - 4 min. goudbruin aan beide kanten.
  6. Serveer de rijst met de geroosterde groenten erover. Roer het bewaarde kookvocht door het bakvet in de braadslede en druppel de jus over de rijst. Leg de plakjes halloumi erop en strooi oregano en peterselie erover.

Tip: Liever vegan? Vervang de plakjes halloumi door plakjes tofu. Rooster de tofu in een hete grillpan of koekenpan knapperig bruin.

Bevat p.p: 675 kcal, 24 g eiwit, 35 g vet waarvan 12 g verzadigd, 61 g koolhydraten en 11 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst + Sorghum én Wilde rijst

Zilvervliesrijst + Sorghum én Wilde rijst

Sorghum is de rijzende ster onder de verantwoorde graansoorten! Het oeroude graan behoort tot de gierstfamilie en heeft een milde smaak en lekker stevige bite.

Bekijk product

Ontdek onze recepten