Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 225 g kipfilet in blokjes (schaal)
  • ½ eetlepel ras el hanout
  • 4 bosuitjes, grof gesneden
  • 1 zak Lassie voorgestoomde couscous (250 g)
  • 350 g peulen en wortels (1 zak)
  • 3 eetlepels (blanke) rozijnen

Optioneel

  • 4 eetlepels korianderblaadjes
  • 2 eetlepels grof gehakte bruine amandelen

Bereidingswijze

1. Verhit de olie in een hapjespan, bestrooi de kip met zout, peper en ras el hanout. Bak de kip samen met de bosuitjes op hoog vuur goudbruin en gaar in ca. 8 minuten. Schep regelmatig om. Voeg de couscous toe en verwarm nog 2 minuten.

2. Kook in tussentijd de peulen en wortels in 5 minuten gaar. Voeg de laatste minuut van de kooktijd de rozijnen toe. Giet het kookvocht af. Meng de groente door de kip.

3. Verdeel de couscous over 2 diepe borden, schep de groenten erop.

Tip: Bestrooi met de koriander en amandelen.

Bevat p.p.: 635 kcal, 38 g eiwit, 20 g vet waarvan 3 g verzadigd, 71 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Couscous

Voorgestoomde Couscous

Voorgestoomde couscous is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De couscous is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de couscous kort in een warm gerecht.

Bekijk product
BIO Couscous

BIO Couscous

Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.

Bekijk product

Ontdek onze recepten