Libanese peterselietabouleh

Libanese peterselietabouleh met granaatappelpitjes

Personen:
2
Bereidingstijd:
10 minuten
Voedingswaarde:
825 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 1 zak Lassie voorgestoomde bulgur (250 g)
  • 3 bosuien
  • 20 g platte peterselie
  • 250 g trostomaten, in blokjes
  • 60 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 5 eetlepels olie
  • 1 eetlepel baharat specerijen of gemalen komijn
  • 50 g granaatappelpitjes (bakje)
  • ½ pak halloumi (à 225 g), in plakjes

Optioneel

  • 200 g butternutsquash (pompoen), in blokjes van 1 bij 1 cm

Bereidingswijze

  1. Maak de bulgur los in een ruime kom. Snijd de bosui en de peterselie (met de steeltjes) fijn, en voeg toe aan de bulgur. Schep de tomaatblokjes en kikkererwten door de salade en meng het citroensap en 4 eetlepels olie erdoor. Breng op smaak met zout, peper en baharat specerijen.
  2. Verdeel de tabouleh over 2 diepe borden, strooi de granaatappelpitjes erover.
  3. Verhit de grillpan. Bestrijk de plakjes halloumi aan beide kanten met een dun laagje olie. Gril de kaas aan beide kanten goudbruin en krokant en verdeel over de borden.

Tip: In de winter kun je de tomaten vervangen door een paar eetlepels zongedroogde tomaat of gedroogde cranberry’s. Voeg voor een herfstig of winters accent gebakken of gekookte pompoenblokjes toe aan de tabouleh.

Bevat p.p.: 825 kcal, 24 g eiwit, 56 g vet waarvan 15 g verzadigd, 51 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Bulgur

Voorgestoomde Bulgur

Voorgestoomde bulgur is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De bulgur is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de bulgur kort in een warm gerecht.

Bekijk product

Ontdek onze recepten