Ingrediënten

  • 1 kleine komkommer
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 g gekookte Lassie Toverrijst of Zilvervliesrijst (= 75 g ongekookte rijst)
  • 3 eetlepels verse dille, fijngehakt
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 40 g veldsla
  • 100 g gerookte zalm, in brede repen

Bereidingswijze

  1. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd de komkommer in blokjes.
  2. Roer de mayonaise met het citroensap, zout en versgemalen peper en schep de gekookte rijst erdoor. Voeg 2 eetlepels dille met de bosuitjes en komkommer toe en meng alles door elkaar. Laat de rijstsalade minstens 30 min. op smaak komen.
  3. Verdeel de veldsla op borden en schep in het midden een bergje van de rijstsalade. Drapeer de repen zalm op de rijst en strooi er nog wat dille over.

Tip: Als lunchgerecht of ’s zomers bij de barbecue is dit een heerlijke salade. Snijd de zalm dan in kleine reepjes en schep ze door de salade.

Bevat p.p.: 235 kcal, 9 g eiwit, 14 g vet waarvan 2 g verzadigd, 17 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst

Toverrijst

Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.

Bekijk product
Builtjes Toverrijst

Builtjes Toverrijst

In Lassie Toverrijst Builtjes vind je de vertrouwde Toverrijst verpakt in handige kookbuiltjes. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product
Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is de volkoren variant onder de rijstsoorten. De zilvervlies om de rijstkorrels is namelijk een bron van vezels.

Bekijk product
Builtjes Zilvervliesrijst

Builtjes Zilvervliesrijst

Koken met zilvervliesrijst is een verantwoorde keuze dankzij de vezels in de zilvervlies. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product

Ontdek onze recepten